Musikk

Jubileums-uke hos Oslo Konserthus

Oslo Konserthus fyller 40 år, og i den anledning arrangeres det jubileumsuke. En rekke talentfulle artister og musikere står på programmet!

Orgelkonsert Ivar Kleive m/venner | Fredag 15. september

I forbindelse med oppgradering og oppussing av det store Konserthusorgelet og Oslo Konserthus 40-års jubileum arrangeres det stor orgelkonsert med selveste Iver Kleive. Han vil ha med seg musikalske venner til denne konserten for å vise bredden i det orgelet kan brukes til.

Det blir en konsert som setter orgelet i fokus og hvor publikum får bli kjent med orgelet på forskjellige måter.

Kjøp billett

 

Premiere: «Alt Fra The Beatles – 1967 | Lørdag 16. september

Oslo Konserthus er stolte av å presentere «Alt Fra The Beatles – 1967» og i forestillingen vil publikum bli ledet gjennom av selveste «fortelleren» Tom Mathisen, og vår «Billy Shears» Trond Granlund. En meget solid vokalrekke med Kim Wifladt, Eirikur Hauksson, Stian Joneid og Jonas Groth løfter det hele til full Beatles-stemning med de riktige harmonistemmene fra originalinnspillingene. Og bandet «Masters Of The Past» leverer energi og arrangement med full respekt for originalinnspillingene.

Kjøp billett

 

Lucky Lips | Tirsdag 19. september

Lucky Lips er en erfaren, men stadig revitaliserende 10-årsjubilant.

De har rukket å oppleve mye på sine hittil 10 år, men da de i fjor slapp plata «Coming Home» til strålende kritikker og hyppig radiorotasjon på Norges største radiokanaler, fikk karrieren et virkelig løft. Bandet viser at de stadig er i utvikling, og har posisjonert seg tydelig i toppsjiktet i dagens bølge av norske nyskapende countryartister.

Kjøp billett

 

Ane Brun & KORK | Onsdag 20. september

Ane Brun har hatt en eventyrlig reise som artist siden debutalbumet «Spending Time with Morgan» i 2003. Sekserne har trilla tett etter ei rekke briljante album og fantastiske konserter.

«It All Starts with One» (2011) og «When I’ m free» (2015) er to av høydepunktene hittil i den rikholdige diskografien. «Directions Tour» 2015/16 demonstrerte tydelig at Ane og superbandet hennes er blant det aller beste den europeiske konsertscenen har å by på for tida.

Onsdag 20. september står den norsk-svenske artistjuvelen på scenen i Oslo Konserthus sammen med Kringkastingsorkesteret! En konsertkveld av de sjeldne!

Kjøp billett

 

Oslo Filharmonien: Copland, Hovland og Sibelius | Torsdag 21. september

Drømmen om et nytt liv i et nyttland drev pionerene til Amerika på 1800-tallet, og i Oslo Konserthus denne kvelden klinger optimismen i forfriskende folkelig tonedrakt når dirigentskuddet Dalia Stasevska dirigerer Coplands erkeamrikanske Appalachian Spring. På motsatt siden av kloden lovpriste Sibelius den finske våren og lot landskapet, Gud og svanene klinge i Symfoni nr. 5 før den spinner inn i evigheten. Også Hovland verdsatte det nye livet – hans Bratsjkonsert er ‘en sang for det ufødte barnet’ og fremføres av bratsjkjempen Lars Anders Tomter.

Kjøp billett

 

Mari Boine | Fredag 22. september

Mari Boine er tilbake med sitt første studioalbum på 8 år, og legger i den forbindelse selvsagt ut på turné. Det en stor ære for oss å få besøk av henne og hennes band!

Det var nok flere som hevet et øyebryn eller to da de fikk vite at hun nå skulle synge på engelsk, men et unisont kritikerkorps har omfavnet «See The Woman». Albumet har fått terningkast 5 over hele linja, og Aftenposten mener hun virkelig kommer under huden på lytterne. Videre kaller de det «en fantastisk sfærisk meditasjon full av melankoli og mystikk», med «meningsfulle sanger som bærer i seg både en indre kraft og en ytre skjønnhet»

Kjøp billett

 

Anders Ihlebæk | Fredag 22. september

Det er ikke hver dag at flere titalls store mediehus over hele Tyskland, som Stern, Blid og Hamburger Abendblatt, hyller norsk albumdebutatnt for å ha skapt en ny musikalsk sjanger. Med sin unike blanding av bl.a. soul og norsk folkemusikk, betegnet som «fjellsoul», får den norske artisten Anders Ihlebæk nå enorm oppmerksomhet i Tyskland for sitt debutalbum «The Guest», og blir sammenliknet med storheter som George Gerschwin og Jeff Buckley.

Ihlebæk stiller med fullt band, til en kontemplativ reise i hans personlige musikk.

Kjøp billett