Musikk

Høstens feteste hihop, rap og R&B konserter

Høsten har kommet og hva annet skal man bruke tiden sin på enn å dra på konsert? Under finner du et knippe forslag for deg som er glad i drøye beats, fete rhymes og råe usensurerte tekster.

Joddski // Oslo, John Dee // 28. Sep.

Tungtvann-veteranen Joddski har ikke ligget på latsiden det siste året. Bokutgivelse – med påfølgende bokturné, samarbeid med hiphop-legender som Sugarhill Gang og Melle Mel er bare toppen av isfjellet. Til høsten er han klar med albumet «Glasshuset» og i september inntar han John Dee.

Billetter finner du her.

 

Lilas ir Innomine – Gyvo Garso Koncertas // Oslo, Vulkan Arena // 29. Sep.

Etter flere konserter på de største litauiske arenaene, kommer 2 ganger Platinum og 3 ganger Golden Single prisvinnere, Lilas og Innomine til Oslo. De er en av de mest populære hihop-duoene i Litauen.

Billetter finner du her.

 

Masego (US) // Oslo, Parkteateret Scene // 03.okt.

Sørstats-swagger, jamaikansk blod og et sørafrikansk navn, gjør Masego til en smeltedigel av kultur og kreativitet. Hans musikk beskrives best som traphouse-jazz, en fusjon av Pharell, Michael Jackson og Jamie XX, om du vil. Loops og saksofon er de bærende instrumentene når Masego skaper sin musikk, og den selvlærte saksofonisten, pianisten, sangeren og produsenten, utfordrer stadig seg selv som musiker ved å lære seg nye instrumenter og finpusse sin produksjonsteknikk.

Billetter finner du her.

 

Young Boss N*ggaz Tour feat. YBN Nahmir, YBN Almighty, YBN Cordae // Oslo, Vulkan Arena // 03.okt.

Young Boss N*ggaz begynte som en gjeng venner som spilte Grand Theft Auto og freestylet, men via YouTube og sosiale medier har de utviklet seg til kjendiser. Det blir spennende å se hva YBN har å by på fremover, og ikke minst gleder vi oss til å oppleve dem live på Vulkan arena i oktober!

Billetter finner du her.

 

Shahmen (US) // Oslo, Blå // 06.okt.

“Skin the color of bark. Clothes smelling like trees.”
Med den første linja fra deres internasjonale hit “Mark”, plantet Shahmen frøene for det som skulle bli en lojal fanbase over hele verden. Låten “Mark” fra platen “All In The Circle” ble en viral hit som etter tre år fortsatt blir brukt i alt fra racing, gaming, sport og dansevideoer.

Billetter finner du her.

 

Tory Lanez – Memories Don’t Die Tour // Oslo, Sentrum Scene // 07.okt.

Tory Lanez slapp nettopp sitt andre album «Memories Don’t Die», og tar i høst med seg sitt nye materiale til Europa – med stopp på Sentrum Scene. Lanez solgte ut Rockefeller i fjor vår, og tar denne gangen steget opp på Sentrum Scene. Rapperen, sangeren og produsenten er etter Drake den nye store musikkeksporten fra Toronto, og har etter år med høyprofilerte prosjekter blitt en sentral figur innen R&B og hiphop.

Billetter finner du her.

 

Sushi x Kobe // Oslo, Sentrum Scene // 20.okt.

Sushi x Kobe har gjort seg bemerket for deres blanding av surrealistiske, bekmørke tekster over knallharde trapbeats. Et show med dem kan minne mer om en blanding av en metallgig og et slagsmål på en fotballpub enn en rapkonsert.

Billetter finner du her. 

 

Kojo funds (UK) // Oslo, Vulkan Arena // 10.nov

Kojo Funds (Golden Boy) er en av de mest toneangivende afrobeats/UK-grime artistene for øyeblikket. Han slo gjennom med hitsingelen «Dun Talkin’» og vant likeså godt prisen for «best sang» på Mobo Awards i 2016.  I disse dager er Golden Boy aktuell med låtene «Ain´t the same» og «Who Am I» i samarbeid med Bugzy Malone. Vi gleder oss til å oppleve Kojo Funds live på Vulkan Arena og til den påfølgende afterparty med artisten (e) på Pokalen.

Billetter finner du her.

 

Talib Kweli // Oslo, John Dee // 19.nov.

Talib Kweli, en av hiphopens viktigste stemmer, tar turen fra Brooklyn til Oslo. Om det er som den ene halvdelen av Black Star sammen med Mos Def, i partnerskap med produsenten Hi-Tek i Reflection Eternal, eller ved å slippe klassiske soloalbum; Talib Kweli fanger din oppmerksomhet ved å levere fremragende lyriske stiler, skape fengslende historier og med ferdigheten til å rappe over alle slags typer beats.

Billetter finner du her.

 

EMIR // Oslo, Rockefeller // 24.nov. | Bergen, Røkeriet, USF Verftet // 08.des.

Emir tryllet frem toppstemningen i Tøyenparken under Øya, og finner frem igjen magisettet sitt med Rockefeller som scene. Emir er for mange kjent som halvparten av duoen $ushi x Kobe under navnet Onge $ushimane. Nå sikter han mot å bli enda bedre kjent som soloartist, og har signert med Sony. Emir har jobbet med nytt materiale og nye produsenter parallelt med Sushi x Kobe det siste året. Første låt «Faller» lovet svært godt, og gjør Emir til et meget spennende navn å følge fremover.

Billetter finner du her.

 

Fullstendig oversikt over høstens program finner du her.