Musikk

Kom mai, du skjønne milde🌸

Våren har for alvor meldt sin ankomst og musikklivet blomstrer. Her er fire konserter du bør få med deg i mai.

Gracie Abrams

Parkteatret 30.mai

Amerikanske Gracie Abrams lager nydelig elektro-pop, og berører med sin sarte og delikate stemme. Den 30. mai kan hun endelig oppleves live på Parkteatret!

Siden hun debuterte med «Mean It» i oktober 2019, har Gracie Abrams blitt en av de mest overbevisende låtskriverne i sin generasjon, og beundres av likesinnede artister som Lorde, Billie Eilish og Olivia Rodrigo. Hun er en ypperlig formidler og låtene hennes er historiefortelling på sitt beste.

Abrams slapp sitt nye prosjekt This Is What It Feels Like i november. På dette albumet tar hun et større steg inn i produksjonsprosessen, og samarbeider med The Nationals Aaron Dessner, Joel Little og Blake Slatkin. Sammen har de skapt et drømmende og minimalistisk album. Konserten har fri aldersgrense

David Ramirez

Parkteatret 15. mai

Den amerikanske folkrockeren David Ramirez lager sjelfulle låter om opp- og nedturer i livet og kjærligheten. Han er kjent for sine lidenskapelige opptredener, og søndag 15. mai kan han oppleves live på Parkteatret!

David Ramirez holder til i Austin, Texas, og har fått en stor og voksende tilhengerskare for sine sjelfulle, introspektive sanger. Han ga ut sitt debutalbum «American Soil» i 2009, og har totalt gitt ut hele seks studioalbum. På 2017s «We’re Not Going Anywhere» omfavner han en mer ambisiøs stil og produksjonsmetode.

The Sheepdogs

John Dee 27. mai

Kanadiske The Sheepdogs er bygget på solid, klassisk rock med tredelte harmonier og doble gitarer. Gutta var en fest forrige gang de spilte i Norge, og fredag 27. mai er de endelig tilbake med ny musikk.

Bandet består av talentfulle Ewan Currie (vokal, gitar), Jimmy Bowskill (gitar), Ryan Gullen (bass), Sam Corbett (trommer) og Ewans bror, Shamus (messing og keys). Alle fra byen Saskatoon i Kanada som er, ifølge bandet, “big enough where you can have sex with a girl and, if you’re lucky, not see her again for three weeks.”

De ga ut tre uavhengige album; «Trying to Grow» (2006), «Big Stand» (2008) og «Learn & Burn» (2010) før de i 2011 stakk av med seieren i den nordamerikanske «Battle of the Bands». The Sheepdogs vant en avtale med Atlantic Records og var det første usignerte bandet til å fronte forsiden av Rolling Stone Magazine. Deres mentor i konkurransen, og nå fan, Kid Rock sa om bandet:

They’re exactly where rock & roll should be.”

Macy Gray

Rockefeller 22. mai

Soulstjernen Macy Gray er tilbake! Denne gangen sammen med vennene i «The California Jet Club». De tar turen innom Rockefeller 22. mai med en konsert du sent vil glemme. Macy slapp nylug låten «Save Some» sammen med norske D’Sound i forbindelse med deres 25-årsjubileum. Nå kommer hun altså til Norge med nytt band, nytt album og et norsk samarbeid i sekken.

Over 20 år er gått siden Macy Gray erobret verden med debutalbumet «On How Life Is». Albumet solgte til multi-platinum og vant en Grammy. Singelen «I Try» fra albumet ble mildt sagt en megahit, og har gått inn i historien som en av de store klassikerne. Den har i skrivende stund over 200 millioner strømminger på Spotify.

Macy Gray sin unike og gjenkjennelige stemme er en av soulens aller fineste og hun er kjent for å skape stor stemning når hun opptrer. Vi gleder oss til å se henne og bandet «The California Jet Club» på scenen med både gamle slagere og helt ny musikk når hun kommer til Oslo!