Musikk

Fanmelder Tuva anmelder Janoskianskonsert: Best på Youtube

Fanmelder Tuva Luna mener Janoskians gjør seg best på Youtube.

Tekst og foto: Tuva Luna (16)

Sentrum Scene er fylt til randen av spente tenåringsjenter. Nærmest scenen er det så fullt at flere jenter blir båret ut. Justin Bieber og annen listepop pumper ut av høyttalerne. Etter at oppvarmingsartist og bestevenn Faydee har gjort seg ferdig på scenen, entrer de fem australske ungguttene og responsen er enorm. Vi skriker, danser og gråter, for våre idoler har endelig kommet til Norge for å holde en konsert for oss.

Men flere ganger gjennom kvelden må jeg spørre meg selv, kan man i det hele tatt kalle dette en konsert? De fremfører alle sangene sine unntatt Set This World on Fire, men hver gang er det med playback – guttene åpner knapt munnen. De er for opptatte med å hoppe og løpe halvnakne rundt på scenen.  

Dyktigere med film
Hva skal man egentlig forvente av en gruppe unge gutter, uten betydelig scenisk erfaring, som turnerer rundt i verden? Dessverre, mer enn de leverer.  Forestillingen er på sitt beste når guttene ikke er på scenen. Da vises filmsnutter eksklusivt for turneen, og det er her talentet deres ligger. The Janoskians er flinke foran kamera, men med en gang det er live, blir det litt daft. Nesten ikke noe sitter hundre prosent, og det er synd med tanke på hvor bra scene, lydkvalitet, lys og stemning er.

 

Fanmelder: Janoskians best på Youtube

 

For eksempel har guttene laget en dansesketsj til Let it Go fra Frozen. I utgangspunktet kunne sketsjen vært morsom, men den er ikke gjennomført nok. Det virker ikke som de har noen koreografi eller plan, så hele sketsjen ender opp som litt merkelig. Dette gjentar seg flere ganger under forestillingen. The Janoskians gjør riktignok en god jobb med å inkludere publikum, men man får som tilskuer litt følelsen av å se på fem gutter som fester på en scene, og det blir til tider kjedelig.

Underholdende
Å se The Janoskians i Oslo var uansett underholdende. De imponerte ikke som live band, men det virker som både publikum og gruppen selv hadde en morsom kveld. Men foreløpig er nok The Janoskians best på YouTube.

Fanmeldelsen er skrevet av Tuva Luva (16). Er du enig i fanmeldelsen?
Del gjerne dine kommentarer under, eller skriv din egen brukeromtale av arrangementet her. 

The Janoskians - This Freakin Song