Musikk

A-ha presenterer en unik konsert med scenografi av Void

I år er det 25 år siden A-ha opptrådte i Oslo Spektrum for første gang, 14. og 15. januar 1991. Nå setter de opp et helt spektakulært show som kun blir å se én kveld.

Billetter i salg nå!

3. mai 2016 rydder A-ha vekk sin vanlige sceneproduksjon for å gi plass til en helt annen konsert-opplevelse utarbeidet i samarbeid med Void i Oslo Spektrum. Void er et eksperimentelt designstudio som arbeider i skjæringspunktet mellom design, arkitektur, kunst og teknologi.

«Vi er glade for å samarbeide med Void, som har gjort noen spennende installasjoner, blant annet for Kraftwerk, og vi ønsker å benytte denne muligheten til å prøve å lage noe helt ekstraordinært sammen», sier Magne Furuholmen.

Dette blir en unik mulighet til å se et helt annerledes a-ha show, hvor deres kjente musikk møter ny bruk av teknologi for å skape en engasjerende opplevelse utenom det vanlige.

I februar 2016 kom A-ha ut med musikkvideo til låten «Cast In Steel», som også er navnet på deres pågående turné. Se videoen her.

a-ha - Cast in Steel (Steve Osborne Version)

Scenografien under Afterglow vil basere seg på utstrakt bruk av volumetriske lys-effekter, 3d-scanningsteknologi og lydsensitive elementer for å skape en romlig opplevelse hvor de normale grensene mellom band og publikum viskes ut.

“Å få tilnærmet frie tøyler til å skape vår tolkning av det musikalske materialet til et ikonisk band som a-ha er ikke en oppgave vi tar lett på. Når vi i tillegg har mer enn 60.000  kubikkmeter å boltre oss på er det innlysende at vi må dra på for å nå ambisjonen om å skape en konsertopplevelse ingen har sett tidligere”, sier Bjørn Staal, designer og programmerer i Void.

Dette blir en konsertopplevelse man ikke ønsker å gå glipp av.

Kjøp billett til Afterglow her