Musikk

Opplev Djangofestivalen!

Opplev internasjonale jazzstjerner og unge fremadstormende artister på årets Djangofestival

«Festivalen er etter hvert blitt den største og kanskje viktigste av alle slike markeringer til ære for nyskaperen og grunnleggeren av denne spesielle jazzmusikken» – Aftenposten.

I løpet av de 37 årene Djangofestivalen har eksistert, har djangomusikken vokst seg fra å være en fransk subkultur til å bli et europeisk fenomen.

Festivalen får stadig nye tilhørere og over 2 dager samles nesten 1000 publikummere hvert år i alle aldre. Djangofestivalen er et årlig høydepunkt for alle med fot for stringswing. I år går det hele av stabelen 22. – og 23. januar – og som vanlig er det på Cosmopolite det skjer.

Fortsatt fredagsbilletter – supertrio åpner festivalen
En spesiell gitartrio åpner programmet på fredag, eksklusivt skapt for festivalen, og består av den franske supergitaristen Adrien Moignard/Oilli Sokeili/Jon Larsen Trio (F/FI/N)

Adrien Moignard har en lang karriere bak seg. Didier Lockwood snakker om Adrien as “the best guitar player of his generation”.

Selmer 607 - Anniversary Song

Olli Soikkeli er et ungt finsk talent som nettopp flyttet til New York. Sokeili startet å spille som 12 åring og ble tidlig interessert i musikken til Django Reinhardt og gypsyjazz. Tross sin unge alder har Oilli spilt med stortheter som Bucky Pizzarelli, Stochelo Rosenberg og Tommy Emmanuel.

RAJATON JAZZ 2013 - Olli Soikkeli trio

Siste gitarist i trioen, Jon Larsen fra Hot Club de Norvège, trenger ingen introduksjon for kjennere av djangosjangeren.

Hot Club de Norvege - Montagne Sainte Genevieve (Django's Waltz)

Dette er selvsagt bare noe av det du kan oppleve i helgen. Årets Djangofestival byr på store navn i gypsy jazz og string swing-sjangerene, men også i jazz. Festivalprogrammet er spekket med internasjonale stjerner samtidig som festivalen er et klekkeri for unge og fremadstormende artister.

Fredag 22.jan kl 19:00
Bill kr 350/300+avg
Adrien Moignard/Oilli Sokeili/Jon Larsen Trio (F/FI/N)
Amati & Dorado Schmitt Quartet (F)
Nitcho Reinhardt Trio(F)

Klikk her for fredagspass
Klikk her for todagerspass (få igjen)

Lørdag 23.jan kl 19:00
Bill kr 350/300+avg
Hot Club de Norvège (N) + Noé Reine(F)
Stian Vågen Nilsen & Gildas Le Pape + Jeremie Arranger (N/F)
Angelo Debarre quartet (F) Biel Ballester Trio (ES)

Klikk her for lørdagspass (UTSOLGT!)
Klikk her for todagerspass (få igjen)