Teater

Billy Elliot – Troverdig, jordnært, helhetlig og bra – veldig bra!

Troverdig, jordnært, helhetlig og bra – veldig bra!

12-åring bærer stykket støtt
Det er umulig å ikke bli rørt av Scenekvelder sin oppsettning av Billy Elliot. Det er flere faktorer til dette, ikke minst en svært begavet 12-åring.
Kevin Haugan ble headhuntet til rollen, og han bærer frem forestillingen med sjarm og troverdighet. Om nordmenn ble født med ski, så ble Kevin født med dansesko – ikke ulikt hans rollekarakter. Han har et flott nærvær under hele stykket, og det er ikke noen tvil om at vi kommer til å se mer til Kevin på teaterscenen fremover.

 

God casting
Forestillingen bærer ellers også preg av god casting: Ole Oftebro passer særdeles godt som Billys røffe og slitne far. Jenny Hoff Brekke som skrullete bestemor, er morsom på alle de rette stedene, mens Hilde Lyrån brillierer som mrs. Wilkinson.

Det er tårevått i rekkene når Billy og Mrs. Wilkinsons leser opp brevet fra Billys avdøde mor.

mrswilkinson

Wow-øyeblikk
Selv om stykket har mange gode øyeblikk med både latter og tårer, går det flere gisp gjennom salen når Billy danser med sin eldre versjon av seg selv. Vi skal ikke avsløre mer.

Høster god kritikk
Billy Elliot har på ingen måte gått stille forbi. Aftenposten melder «Kevin Haugan har den krevende rollen som Billy, og hans medfødte sjarm, kjappe replikk og gode diksjon bærer ham gjennom med stor troverdighet» mens VG triller terningkast 5 og sier «Billy Elliot» er en forundringspakke av en musikal: Ny, spennende og annerledes.»

Nå forsvinner billettene fort, men Scenekvelder har satt opp enda flere ekstraforestillinger. Så om du vil få med deg en av høstens store høydepunkter, finner du billetter her.

Har du sett stykket, eller vil du dele dine meninger? Gjerne kommenter under.