Teater

5 tips til vinterferieaktiviteter for hele familien

Hvorfor ikke utnytte vinterferien til det fulle og ta med både store og små på noe av det spennende Oslo har å by på? Få med deg familien og skap nye minner sammen!

Her kommer noen tips til aktiviteter hele familien kan gjøre sammen i vinterferien:

 

Jungelboken på Chateau Neuf

Den folkekjære fortellingen om gutten Mowgli som lever i jungelen vises nå som familiemusikal på Chateau Neuf. Forestillingen er basert på fortellingene til Rudyard Kipling, om den unge gutten Mowgli som blir oppfostret av en ulveflokk i den ville jungelen. Mowgli lever livet blant dyrene, blant annet panteren Bagheera og bjørnen Baloo. Etter et møte med den skumle tigeren Shere Khan føler ikke Mowgli seg lenger velkommen i jungelen, og blir tvunget til å forlate sitt hjem hos ulvene. Nå står Mowgli ovenfor en reise full av farer og utfordringer.

Dette er en magisk og spennende reise for hele familien.

Anbefalt alder fra 4 år

Mer informasjon og billetter finner du her

 

Sjokoladebesøk på Freia

Er familien din sjokoladeentustiaster? Da er et sjokoladebesøk på Freia tingen for dere! Her får dere omvisning rundt i produksjonslokalene og et innblikk i hvordan Freias sjokolade blir til. I tillegg får dere muligheten til å lære mer om Freias spennende sjokoladehistorie i opplevelsessenteret. Her blir det interaktive aktiviteter med mye kunnskap, lek og moro. Underveis blir det også delt ut smaksprøver. Dere får også støpe deres egen sjokolade, og dekorere emballasjen slik dere ønsker selv. Turen går også innom Freias vakre kantine med kunst av Edvard Munch. Det gis også anledning til å handle i Freias fabrikkbutikk.

Dere kan se frem til en dag fylt med sjokolade!

Mer informasjon og billetter finner du her

 

 

 

 

Bukkene Bruse på badeland

Bukkene Bruse er et koselig dukketeater vist på Oslo Nye Trikkestallen som passer for alle barn over 3 år. Forestillingen er basert på den kjente barneboken om Bukkene Bruse, men har en ny og spennende vri. Som i originalhistorien er Bukkene Bruse på vei til seters for å gjøre seg fete, men på veien dit oppdager de skiltet «Badeland – 200 meter». Bukkene blir fristet til å endre kurs, og ender opp i badeland. Her blir det mye fart og spenning!

Mer informasjon og billetter finner du her

 

Omvisning i NRK, Marienlyst

Er du nysgjerrig på hvordan ting fungerer i et moderne mediehus? NRK på Marienlyst tilbyr omvisning hver dag kl. 13:00 i skolens vinterferieuke. Her får dere et innblikk i hvordan de jobber i TV-studioene (Underholdning, Dagsrevyen osv.) og i verkstedene hvor kulissene lages. I tillegg får dere se det berømte kostymelageret til NRK, hvor kostymer fra kjente TV-program lagres. Turen går også innom Radioteateres studio. Her får dere får et innblikk i hvordan et radiostudio fungerer, og hvordan hørespill lages.

Her får dere en morsom og lærerik opplevelse for hele familien!

Omvisningen passer for alle over 10 år. Babyer kan ikke tas med.

Mer informasjon og billetter finner du her

 

Kon-Tiki museet

På Kon-Tiki museet på Bygdøy får dere lære om den berømte oppdageren Thor Heyerdahls liv og ekspedisjoner, blant annet fra hans første reise til Fatu Hiva og seilasene med Kon-Tiki, Ra, Ra II og Tigris. Kon-Tiki museet inneholder fartøy og kulturgjenstander fra hans reiser. Kon- Tiki og Ra- utstillingene er spesielt tilpasset barn, hvor man følger historien om krabben Johannes og apen Safi. Dere kan også blant annet se modeller av haier og fisk i en undervannsutstilling.

Daglig kl. 12:00 vises dokumentarfilmen «Kon-Tiki» fra 1950.

Her får dere en lærerik dag for hele familien!

Mer informasjon og billetter finner du her

God vinterferie!