Museum

Dette skjer i Oslo!

I sommer er det mye morsomt som skjer i hovedstaden! Vi har samlet et lite knippe arrangementer som vi syns du bør sjekke ut.

 

We Get Summer

MUSIKK

812190

MELISSA HORN

Få artister kan skilte med en så tett og trofast tilhengerskare her i Norge som Melissa Horn. Etter fire utsolgte hus i Oslo på Kulturkirken Jacob skal vi endelig få se denne flotte artisten på en stor utendørs scene.


23 Juli @ Sukkerbiten, Oslo

Kjøp billetter
dc7f05ebfd950c0b672b042ae58b9c3f

UNDER FESTNINGEN

Raga Rockers, Senjahopen, Lars Winnerbäck, Anna Ternheim – Trenger vi si mer? 

5. – 6 August @ Akershus Festning, Oslo

 

Kjøp billetter

 

CRUISE

333960

BLUESCRUISE

3 timer med live musikk ombord på en flott seilskute. Turen går forbi Bygdøy og Snarøya og mellom øyene i Vestfjorden. Underveis serveres rekebuffet.

23 Juli – 27 August @ Oslofjorden

Kjøp billetter
739650

JAZZCRUISE

3 timer med live musikk ombord på en flott seilskute. Turen går forbi Bygdøy og Snarøya og mellom øyene i Vestfjorden. Underveis serveres rekebuffet.

26 Juli – 30 August @ Oslofjorden

Kjøp billetter
841790

SJØRØVERCRUISE

Bli med å oppleve et sjørøvercruise, om bord i en ekte sjørøverskute ”Den Sorte Jomfru” med en vaskeekte sjørøverkaptein. Vi seiler i 1,5 timer forbi idylliske øyer, mens vi jakter på skatten og sender flaskepost. Mat serveres ombord.  Ship O’Hoi!

24 Juli – 28 August @ Oslofjorden

Kjøp billetter

 

TEATER / SHOW

Vandreteater

VANDRETEATERET

Vandring gjennom 700 års historie. Profesjonelle skuespillere og publikum forflytter seg rundt på hele Akershus Festnings området.

22 Juli – 14 August @ Akershus Festning, Oslo

Kjøp billetter
Den Lille Muldvarpen

SIRKUSETELTET

I hjertet av Vigelandsparken, finner du Sirkusteltet ved Monolitten. Her byr studentene ved Teaterhøgskolen på fortryllende barneteater. Med Norges største lekeplass og Frognerbadet like i nærheten, ligger alt til rette for en minnerik sommeropplevelse!

22 Juli – 21 August @ Frognerparken, Oslo

Kjøp billetter
642410

SOMMER STAND UP

I bakgården på Latter kan man nyte både mat, drikke og underholdning i hele sommer! Det blir DJ’s og nye, morsomme komikere hver uke som vil holde temperaturen oppe uansett vær.

22 Juli – 27 August @ Utescenen Latter, Oslo

Kjøp billetter

 

UTSTILLINGER

228913

ÅPENT SLOTT

Bli med inn og opplev det kongelig slott. Slottet er åpent for publikum hele sommeren. 

22 Juli – 14 August @ Slottet, Oslo

Kjøp billetter
665580

ALEX ISRAEL

Ønsker du å drømme deg bort til solfylte California? Astrup Fearnley museet byr på utstillingen #‎AlexIsrael, som kan oppfylle denne drømmen!

22 Juli – 11 September @ Astrup Fearnley, Oslo

Kjøp billetter
794730

JASPER JOHNS / EDWARD MUNCH

Utstillingen undersøker forbindelsen mellom Edvard Munchs verk og en av de virkelig store figurene i samtidskunsten, Jasper Johns. Det har aldri tidligere vært en så omfattende utstilling av Johns’ kunst i Skandinavia.

22 Juli –  25 September @ Munchmuseet, Oslo

Kjøp billetter

 

836620

NIKOLAI ASTRUP

Nå er utstillingen endelig kommet til Henie Onstad Kunstsenter, og anmeldere er over seg av begeistring: – Utstillingen på Henie Onstad kunstsenter er sommerens «må-se-utstilling», skriver VG og gir terningkast 6!

26 May @ Henie Onstad

Kjøp billetter
630470

NOBELS FREDSSENTER

Nobels Fredssenter er museet for verdens viktigste pris, og stedet for aktuelle utstillinger, arrangement og debatter knyttet til fredsprisen.  

22 Juli – 31 August @ Nobels Fredssenter, Oslo

Kjøp billetter
865210

JAPANOMANIA

Opplev Nasjonalgalleriets permanente utstilling «Livets dans. Samlingen fra antikken til 1950» og den høyaktuelle utstillingen Japanomania i Norden 1875–1918. Se også Kunstindustrimuseet og Nasjonalgalleriet.

26 May @ Nasjonalmuseet, Oslo

Kjøp billetter