Museum

7 tips til en innholdsrik langhelg i Oslo!

En deilig langhelg står for døren – har du planene klare? Vi kan hjelpe deg med å fylle miniferien med gode opplevelser!    

Sommeren nærmer seg for alvor, det blir varmere og lysten til å gå ut å finne på ting stiger. Liker du sport, musikk, museumbesøk eller standup – så finnes det tilbud som vil sørge for at du får maks ut av dagene!

Vi har i denne bloggposten konsentrert oss om Oslo, men det skjer selvsagt masse i hele landet. Oversikten over hva og hvor finner du her!

Munch_logo_RGB

Museum: Van Gogh+Munch
Hver dag

Munch Museet er en svært populær destinasjon for både Oslos egne beboere og turister fra både inn- og utland. Bruk pinsa til å oppleve en unik utstilling som kombinerer to av verdens mest kjente kunstnere gjennom tidende; nemlig Edvard Munch og Vincent van Gogh. Utstillingen kan du oppleve hele helgen, inkludert mandag 25. mai.

Les mer om utstillingkjøp billetter!

Festival: Spydeberg Rock Festival
Fredag 22. mai

Spydeberg Rock Festival går av stabelen for femte gang denne helgen kun en times togtur utenfor Oslogryta. Lørdagen er utsolgt, men det er fortsatt muligheter for å få med seg godbiter som OnklP & De Fjerne Slektningene, The Dogs og Oslo Ess fredag. Men da må du være rask!

Billetter skaffer du deg her!

The Ocean "Bathyalpelagic II: The Wish in Dreams" (OFFICIAL VIDEO)

Konsert: The Ocean på Blå
Fredag 22. mai

The Ocean er et liveband man burde notere seg. Med drøye visuelle effekter som akkompagnerer det voldsomt lydbildet som er tungt, stort, orkestralt og episk. Det lynch-aktige spillet de bygger opp under med mørke og dynamikk som viktige bestanddeler gjør at det er lett å begi seg hen til musikken. Klar for musikk som røsker litt – da tar du turen på Blå fredag 22. mai.

Billetter skaffer du deg her!

Latter Live Vignett

Humor: StandUp på Latter
Fredag 22. mai og lørdag 23. mai

Hver tirsdag, fredag og lørdag kl. 21.00 er det stand up på klubbscenen på Latter. Fredag 22. og lørdag 23. mai er det Vidar Hodnekvam, Rasmus Wold, Bjørn Henning Ødegaard og Dex Carrington som står på scenen med Olav Svarstad Haugland (fredag) og Andrè Jerman (lørdag) som konferansier. Få deg en god latter i helgen!

Billetter skaffer du deg her!

Utstilling: Nobels Fredssenter
Hver dag

Nobels Fredssenter er museet for verdens viktigste pris, og stedet for aktuelle utstillinger og arrangement knyttet til fredsprisen. Har du ikke vært innom anbefaler vi det på varmeste. De faste utstillingene forteller historien om Alfred Nobel og fredsprisvinnerne, men du kan også få med deg Fredsprisutstillingen 2014 – Malala og Kailash – her fortelles historien om Malala Yousafzai og Kailash Satyarthis ustoppelige kamp for barns rettigheter. Barn under 16 år har gratis adgang.

Billetter skaffer du deg her!

Jonathan Johansson - Ny / Snö

Konsert: Jonathan Johansson på John Dee
Lørdag 23. mai

Jonathan Johansson fikk sitt store gjennombrudd i Sverige med platen «En hand i himlen» (2009), som ble nominert til både Grammis og P3 Guld. Etter det har det fulgt to kritikerroste utgivelser. Jonathans nye album ”Lebensraum” er ute nå til kjempekritikker. Det inneholder bl.a. singlene ”Alla helveten” og ”Ny/Snö”. Se musikkvideoen til sistnevnte under.

Tekstene på svensk har med sin poetiske klang lykkes med å trollbinde musikk-sverige. Lørdag 23. mai står Norge for tur!

Billetter skaffer du deg her!

Fotball: Lillestrøm – Bodø/Glimt
Mandag 25. mai, 15.30

Glad i fotball? Romerikes stolthet tar i mot de gule fra Bodø kun en 20 minutters togtur ut av Oslogryta mandag. Lillestrøm er i god form, mens Bodø/Glimt er på desperat poengjakt. Alt ligger til rette for en morsom fotballkamp i Flisbyen mandag ettermiddag.

Billetter skaffer du deg her!

Hva enn du finner på å fylle dagene med – ønsker vi deg en deilig pinsehelg!