Jul

PETER JÖBACK ENDELIG TILBAKE MED EN HELT SPESIELL JULEKONSERT!

Det er hele 14 år siden norgesvennen Peter Jöback var å se på julescenen, men endelig er han tilbake! Fredag 8. desember blir det one night only i Oslo Spektrum med den svenske stjernen.

Billetter i salg torsdag 27. april kl. 10:00.

Peter Jöback reiser ut på en stor arenaturné når årets aller fineste høytid står for døren, og det er utrolig nok hans første juleturné siden 2009: 

– Det blir en poetisk och storslagen show som jag hoppas ger upphov till både eftertanke, glädje och definitivt till en varm gemenskap. Jag ser också fram emot att visa min publik var jag står idag, 20 år efter albumet «Jag kommer hem igen till jul» som för mig blev början till en helt ny väg, både personligt och musikaliskt, sier Peter Jöback

Albumet har i dag blitt en del av de fleste svenske hjem, med over 600 000 solgte fysiske album. Musikken er også å finne i de fleste nordmenns julespillelister – og har flere titalls millioner streams. Tittellåten er dessuten på topp ti av de mest spilte julelåtene på radio i Sverige hvert eneste år. 

– Plattan och musiken jag introducerades till blev som en katalysator för mig till ett bättre liv. Idag har jag man och barn och står på en stabil grund – nu vill jag bygga väggarna och tornen, legger han til. 

I 2019 kom filmen med samme tittel, hvor Peter spilte hovedrollen, og historien delvis var basert på hans liv. Filmen fikk Sveriges svar på Amanda, Guldbagge, og ble stemt frem av publikum. Den har blitt en juleklassiker som må ses årlig i nabolandet.

Om Peter Jöback

Stemmen er nå som en svensk institusjon å regne. Det ble den nesten umiddelbart med sangerens gjennombruddsrolle som Robert i «Kristina fra Duvemåla», og ikke minst med tolkningen av «Guldet blev till sand», som har tilbragt 110 uker på Svensktoppen. 

Siden den gang har personen, personligheten og kunstneren Peter Jöback blitt en del av Sveriges kulturarv, mens han med sin klassiske ynde og selvfølgelighet har erobret scener i London, Tokyo og New York hvor han spilte tittelrollen i jubileumsforestillingen til «The Phantom of the Opera» i 2018, fem år etter sin Broadway-debut.

Peter Jöback har gjort det meste, han har blitt løftet til himmels av både kritikere og publikum, og talentet hans slutter aldri å imponere!

Ingen aldersgrense. Barn under 13 år må ha følge av voksen.