Sommerguide 2022

Unike Kae Tempest til Olavsfest

Stjerneskuddet Kae Tempest kommer rett fra megafestivalen Glastonbury til sakrale Nidarosdomen.

Finn billetter

Er det én artist som takler en slik overgang, er det nettopp Kae Tempest – som evner å kommunisere sterkt med alle hen opptrer for. Det engelske stjerneskuddet er blitt kalt «en poet for folk som ikke liker poesi, en rapper for folk som ikke hører på hip hop». Samtidig er hen veldig mye mer, og i år kom det store gjennombruddet med albumet «The Line is a Curve».

Konserten i Trondheim blir den eneste Tempest gjør i Norge i sommer.

Poeten, artisten, forfatteren og dramatikeren opphever skillet mellom såkalt lav- og høykultur, og lar seg inspirere både av William Blake og Wu-Tang Clan. Selv om tekstene kan kaste et dystert lys over vår samtid, bærer de samtidig på en sjeldent sterk empati og et håp om at kjærligheten vinner til slutt.

I Nidarosdomen vil Tempests intense og gnistrende scenepersonlighet få spillerom rett under «Gaia», en enorm kunstinstallasjon bestående av en opplyst jordklode på 7 meter i diameter! På Olavsfest 2022 får du nærmere 200 arrangementer som gjør vår forestillingsverden større – blant andre Björk, Carola, Åge & Sambandet, Kyiv kammerkor, Ane Brun, Bjørn Tomren, Odd Nordstoga – samt et stort verbalprogram, filmer og utstillinger.