Nyheter

Sterke norske slipp til Øyafestivalen 2022

Øyafestivalen nærmer seg fullbooket når det gjelder årets artistbooking. I forrige uke slapp de en herlig bukett med aktuell norsk musikk. Bli bedre kjent med artistene.

Finn billetter

Honningbarna, Fieh og brenn. har gitt ut sterke album de siste månedene, mens Michelle Ullestad er i ferd med å få et større publikum med fersk EP. Både L.U:N.A og Mall Girl er klare med nytt musikk i slutten av måneden.

Honningbarna

lørdag 13. august

I over ti år har Honningbarna vært blant Norges mest energiske rockeband og konsertopplevelser. I 2011 var de Årets Urørt og i 2015 vant de pris for beste liveband under P3 Gull. Siden debutalbumet La Alarmane Gå (2011) har de nådd stadig større publikum, og har imponert fra store og små scener. Denne våren skal de spille i Sverige og Danmark for å vise publikum der det fremste av norsk rock. Låtene til Honningbarna har punkens tempo og frustrasjon, på en frisk og tidløs måte.

Fieh

lørdag | 13. august

Fieh er et band bygget rundt vokalist Sofie Tollefsbøl. De fikk tidlig mye oppmerksomhet for sterke konserter, singelen Glu i 2017 og debutalbumet Cold Water Burning Skin fra 2019. I år har de fulgt opp med In the Sun in the Rain, som de har laga med Lars Horntveth i kontrollrommet. Fieh har blitt kalt både soulfunk og left field R&B, uten at det nødvendigvis dekker hele spekteret deres. Blant inspirasjonskildene de sjøl nevner finner man The Roots Joni Mitchell, Erykah Badu, The Beatles og Solange.

Vi tok en prat med bandet tilbake i 2019

Ticketmaster Presenterer | Fieh

brenn.

onsdag 10. august

Duoen som utgjør kjernen i brenn. har kjent hverandre siden videregående. De spiller sprudlende og humørfylt rock som frambringer store glis i publikum. På scena stiller de med fullt band. Med debutalbumet fra 2019 opplevde de å få spille på store festivaler og mange klubbscener, bli spilt på radio og motta en Spellemann. I år har de tatt nye steg med det ferske albumet kalt Vandrer på solskinn.

Vi tok en prat med duoen i forkant av deres første besøk på Øya tilbake i 2019

Ticketmaster Presenterer | brenn.

L.U:N.A

torsdag 11. august

I 2020 ga Mia Roussel ut EPen Mon Anomi under navnet L.U:N.A, og i fjor fulgte hun opp med et herllg knippe singler. Tidlige, hjemmesnekra låter ga henne spillejobber og bransjens ører. L.U:N.A er en artist i rask utvikling og hennes uttrykk lar seg ikke definere så lett, men har elementer av hiphop, pop og R&B. Musikken lager hun i samarbeid med broren Leo. Hun veksler mellom norsk og fransk på en kledelig måte. Nå gis musikken ut av plateselskapet Petroleum, som også jobber med Øya-aktuelle Kvelertak og AURORA. Rett før pandemien slo til for fullt mottok hun NOPAs låtskriverstipend. Var du så heldig å se henne på et stappfullt Blå under fjorårets by:Larm vet du at det bare er å glede seg til torsdag 11. august.

Michelle Ullestad

torsdag 11. august

Michelle Ullestad ble på starten av året plukka ut som Månedens Urørt. Rett etterpå havnet hun på andreplass i Musikknyheters kåring av talentet norsk musikkbransje har størst tro på. Nå er EPen SOL ute og begeistringen fortsetter. Vi gleder oss til å se Michelle på scenen i Tøyenparken

Mall Girl

torsdag 11. august

Kvartetten Mall Girl har over lengre tid sluppet enkeltlåter som skal med på albumet Superstar. Det kommer ut i slutten av april og det er høye forventninger. Bak betegnelsen math pop finner man litt jazz, litt indie, litt støy og ganske mye uforutsigbarhet. Siden den første singelen Slay Queen fra 2018 har de hatt en helt egen evne til å overraske.