Nyheter

Ski-VM – tiårets største folkefest!

Bli en del av en uforglemmelig VM-fest med 300.000 tilskuere i Granåsen, spektakulære idrettsprestasjoner, og fantastiske show og seremonier på Torvet i Trondheim. Ski-VM er tilbake i Trondheim og Trøndelag, og vi skal gjenta suksessen fra 1997!

Finn billetter

Tribuner og publikumsområder

Du har mange ulike mulighet til å oppleve mesterskapet i Granåsen, også om du har behov for tilrettelegging:

  • Hovedtribunen: 3.800 ståplasser nærmest oppløpet på langrennstadion
  • Tribune S: 12.000 ståplasser med fantastisk utsikt over hele langrennstadion
  • Coop-haugen: 6.500 ståplasser som gir unik nærhet til utøverne og en tradisjonell «markafølelse»
  • Hopptribunen: 18.000 tilskuere får ståplass rundt hoppskåla for spektakulære skihopp
  • Litjåsen: 7.000 tilskuere får plass i familieområdet ved langrennsløypa
  • Bymarka: Her kan du boltre deg fritt med utsikt til deler av VM-løypene

Barnefamilier
VM-organisasjonen har et eget område for barnefamilier på Litjåsen. Her kan barna leke på ski, få kjøpt matopplevelser med grillmat og hjertevaffel fra Røros, samt oppleve underholdning for store og små. Området er rett ved langrennsløypene, så her er det selvsagt mulig å oppleve VM-stjernene på nært hold. Kortreiste matopplevelser
Nyt lokalprodusert mat og drikke i publikumsteltet og VIP-området. I tillegg vil det være flere matboder i nærheten av langrennstadion og hoppbakkene som tilbyr et variert utvalg av smakfulle retter.

Bærekraftig transport
Ski-VM tilrettelegger for et bærekraftig mesterskap der flest mulig reiser kollektivt med buss, trikk og tog. Det ordinære kollektivtilbudet vil bli forsterket med shuttlebusser fra Munkegata til Granåsen og tilbake igjen til Munkegata med hyppige avganger fra morgen til kveld. I tillegg blir det lagt til rette for innfartsparkering på Klett samfunnshus og Ikea Trondheim, samt pendlerparkeringsplasser ved togstasjoner. Her blir det mulig å ta tog/buss inn til sentrum av Trondheim.

Medaljeseremonier og konserter
Torvet i Trondheim blir arena for medaljeseremonier og konserter hver kveld under mesterskapet. Her kommer kjente artister og annen spennende underholdning før de NRK TV-sendte seremoniene fra scenen ved Olav Tryggvason.

Underholdning i Granåsen
Under mesterskapet blir det underholdning fra flere ulike scener i Granåsen, samt butikker med salg av VM-effekter og klær. En av våre største attraksjoner er VM-maskoten Snedi, som elsker å danse, kose og få mye oppmerksomhet.

Ski-VM 2025 sprenger grenser
Ambisjonen for Trondheim 2025 er å bli det mest bærekraftige Ski-VM noensinne. For første gang blir det like premiepenger og distanser for kvinner og menn, og en historisk inkludering av para-konkurranse på VM-programmet. Aktivt arbeid for å redusere og måle arrangementets klimautslipp er viktig for oss. Slik kan neste mesterskap i svenske Falun2027 bli enda bedre.

Det blir idretts- og kulturfest nesten døgnet rundt i løpet av de 12 dagene mesterskapet varer. Konkurransene i Granåsen pågår på dagtid og glir over i VM-fest på Torvet om kvelden. Opplev vakker musikk, rørte utøvere og frysninger nedover ryggen. Bli med på en uforglemmelig feiring i Trondheim, hvor sport og kultur, lokal mat og drikke smelter sammen til en fantastisk opplevelse!

Ski-VM i Trondheim 2025 er begivenheten du ikke kan gå glipp av. Sikre deg billetter nå!