Musikk

Rock og metal denne våren

Kommende konserter og festivaler

Fra dens opprørske opprinnelse til dens forskjellige undersjangre og globale innflytelse har vi fått se at heavy metal og rock bærer preg av kraft, lidenskap, uttrykk og felleskap. Musikken har samlet generasjoner av fans gjennom tidene.

Vi gir deg en oversikt over konserter og festivaler du kan oppleve i månedene fremover!

Golden Core

BLÅ, Oslo | 23. Mars

Den norske duoen har gjort et solid inntrykk i Norden, og har opptrådd på noen av de større festivalscene her til lands. 23. mars er de å se på BLÅ med en hemmelig special guest.

Kamelot

Sentrum Scene, Oslo | 24. Mars

Kamelot serverer progressiv, melodiøs og storslagen metal til sulteforede norske fans!

Florida-bandet har en unik historie på våre scener, og har spilt her en rekke ganger de siste 15 årene. Den 24. mars har de med seg Myrath, Eleine og League of Distortion som special guests!

Joe Satriani – Earth 2023 tour

Sentrum Scene, Oslo | 1. April

Joe Satriani kommer til Oslo for å utøve sin gitarmagi. Satriani vil by på både ferske låter, samt klassiske fanfavoritter. Med sin særegne sound og karakteristiske instrumentalmusikk har han inspirert og bergtatt gitarister og musikkelskere verden over, både som soloartist og med sitt G3 gitarekstravagansa-prosjekt.

NESTOR – 1989 Illusion tour

John Dee, Oslo | 1. April

Den melodiøse 80-talls-sounden henter inspirasjon fra bandets tenåringsidoler Kiss, Bon Jovi, Def Leppard og Europe – egentlig alt fra gullalderen 1986-1989 – og nå tar de med seg sine hyllede låter ut på veien i 2023!

Inferno Metal Festival

Rockefeller, Oslo | 6. – 9. April

Inferno Metal Festival tilbyr konserter innenfor ekstrem metal som black metal, death metal, trash metal, doom metal og mer! Metal fans fra hele verden kommer til black metal hovedstaden for å oppleve de over 50 forskjellige konsertene hvert år!

Pil & Bue + LÜT + Special guests: The Largo

Parkteatret, Oslo | 21. April

W.A.S.P. – Ekstrakonsert

Rockefeller, Oslo | 26. April

W.A.S.P. begir seg ut på sin 40th Anniversary World Tour, og 26. april blir det ekstrakonsert på Rockefeller!

Med seg har Lawless bassist Mike Duda og gitarist Doug Blair, som nå har vært med i bandet i henholdsvis 26 og 18 år, samt den eminente trommeslageren Aquiles Priester. Sammen vil de ta W.A.S.P. og fansen tilbake dit det hele startet, komplett med det ekstreme sceneshowet som mange fans aldri fikk oppleve.

Imminence + Support: Fixation

Parkteatret, Oslo | 30. April

Imminence er et svensk metalcore-band fra Trelleborg, med vokalist og fiolinist Eddie Berg, gitaristene Harald Barrett og Alex Arnoldsson, trommeslager Peter Hanström og bassist Christian Höijer. Bandet er kjent for sin eksepsjonelle moderne metal, og for sine nyskapende musikalske evner.

El Caco + Kal-El + Support: The Last Fuzz

Parkteatret, Oslo | 6. Mai

Syv år etter forrige utgivelse, er Norges ubestridte stonerrock-konger endelig tilbake. I slutten av april slippes albumet «Uncelebration», bandets åttende siden debuten i 2001.   Bandet har holdt seg under jorden de siste årene, pustende og med ideer som nå kommer til overflaten, og med en utsolgt kveld på Parkteatret i november i fjor, viste de at både band og publikum er i overkant klare for mer!