Musikk

Opplev Spellemannsvinnerne LIVE!

På lørdag forrige uke gikk Spellemanns 50-års jubileum av stabelen på H3 Arene på Fornebu. Her skulle musikkåret 2022 hylles, hvor produsenter, opphavere og artister som utmerket seg i året som gikk skulle hedres🎉

Sjekk ut hvor du kan oppleve spellemannsvinnerne live:

Karpe

🏆 Pop | Årets Låt | Årets Låtskriver | Årets Tekstforfatter | Årets utgivelse | Årets Spellemann

Hele Norges Karpe stakk av med hele seks priser på årets spellemann – noe som er vell fortjent! Mange av oss har vært trofaste fans siden tidlig 2000- tallet hvor vi husker de bedre kjent som Karpe Diem. Du var vel gjerne på Spektrum? Hvor de solgte ut hele 10 shows med over 12tusen fans tilstede på hver av dagene dagene!!

Denne sommeren skal de opptre på en rekke festivaler rundt om i landet.

Jonas Benyoub

🏆 Hiphop

Rapperen Jonas Benyoub har bemerket seg i hiphop-Norge i snart 10 år, men slo gjennom som soloartist i 2022. Da han ble oppdaget av Karpe skjøt karrieren hans til værs, og har vunnet en rekke priser etter gjennombruddet.

Jonas Benyoub kan oppleves på noen av landets største festivaler i år!

Beathoven

🏆 Festmusikk

Beathoven har bemerket seg stort innen festmusikk, og slo for alvor gjennom i 2022 med singelen «STAY KEEG». Etter gjennombruddet har de fortsatt å servere oss hits som du hører på repeat på både fest og radio! Kun ett år etter gjennombruddet har de allerede vunnet en spellemann – noe som lover godt for hva vi får servert i fremtiden!

Honningbarna

🏆 Rock

Honningbarna hadde din debut i 2010 med EP-en «Honningbarna». De har siden den gang vært både nominert til og vunnet en rekke priser, og vant allerede Spellemann tilbake i 2011 i samme kategori – Rock!

Sjekk ut hvor du kan oppleve Honningbarna denne sommeren:

UNDERGRUNN

🏆 Årets gjennombrudd

Rapgruppen debuterte i 2018 med singelen «Isbil», og slo gjennom med mikstapen «UG Klikk» i 2019.

I 2018 var gutta bare 15 år gamle, og har siden den gang opparbeidet seg en solid posisjon og blitt en av landets mest populære rapgruppe!

Gutta er aktuelle med albumet «Egoland» som de slapp forrige uke og følger opp med konsert i Oslo Spektrum! Albumet var mellom 14-16. april nr. 7 blant «Top Albums Debut Global».

ARY

🏆 Elektronika

Vi ble først kjent med sanger og låtskriver ARY tilbake i 2015 da hun traff våre musikkhjerter med hennes elektroniske popbeats og hennes spektakulære stemme!

ARY fikk på kort tid millioner av lyttere verden over, og spilte konserter en rekke steder i Norge og Europa. Hun trakk seg så tilbake for å bli kjent med sitt eget lydbilde, og begynte å utforske produksjon.

Hun er nå tilbake som artist, men også produsent!

Sondre Lerche

🏆Alternativ rock/pop

Forholdet vi nordmenn har til bergenserens musikk går way back, helt tilbake til tidlig 2000-tallet. Han har satt sterke spor i Musikk-Norge, og bærer et særpreg i både stemmen og formidlingsevne!

Han har de tidligere årene vært nominert i en rekke kategorier, men uten å gått av med seieren. Sondre Lerche mottok derimot i år spellemannspris for første gang på 21 år!

Ramón

🏆 Årets Musikkvideo

Ramón ble for oss nordmenn et kjent fjes allerede i 2016, under hans deltakelse på «The Stream» hvor han landet en femteplass. Han signerte samme året med Warner Music, og har siden den gang utgitt flere populære låter – men opplevde spesielt en stor suksess spesielt etter singelen «ok jeg lover», som ble utgitt i 2022.

Ramón vant prisen for Årets Musikkvideo for albumet «så klart det gjør vondt».

Kampfar

🏆 Metal

Metal-bandets låter strekker seg helt tilbake til 1994, og har de påfølgende årene utgitt hele ni album og to EP-er!

Kampfar spiller på Midgardsblot Metalfestival i Horten denne sommeren.

Embla and the Karidotters

🏆 Country

Country-gruppen startet i 2019, med individuelle musikalske bakgrunner som strekker seg langt tilbake i tid. Embla er tidligere trommeslager, og bandet består av medlemmer fra Honningbarna, Slomos, Razika og Aiming for Enrike.

Bandet kan oppleves på både Vinjerock og Bergenfest denne sommeren!

Trondheim Jazzorkester & GURLS

🏆 Jazz

GURLS har tidligere vunnet spellemannsprisen for beste jazzalbum tilbake i 2018, og nå i lag med Trondheim Jazzorkester.

De er nå ute med splitter ny musikk som du kan oppleve live på Kongsberg Jazz Festival, fredag den 7. Juli.

Moddi

🏆 Viser og visepop

Moddi er kjent for å bringe sitt sterke samfunnsengasjement inn i musikken.

Den første utgivelsen under navnet Moddi ble gitt ut i 2017, men det internasjonale gjennombruddet skjedde først i 2013 med singelen «House by the Sea».

Ingrid Jasmin

🏆 Åpen Klasse

Ingrid Jasmin vekte først oppsikt med debutsingelen «Pilgrim» i 2021, som var noe uten om det vanlige – en elektro-akustisk blanding av norsk folkemusikk og flamenco med en dose pop.

Med debutalbumet «Luna» fra 2022 stakk hun av med seieren i Åpen Klasse!

Ingrid Jasmin spiller på BLÅ i Oslo, onsdag den 14. Juni.