Musikk

November-anbefalinger (pop/indi/alt.)

Sjekk ut månedens anbefalinger innen pop/indi/alt. November har masse å by på=)

Finn billetter

Sjekk ut disse konsertene innen pop/indi/alt. denne måneden!

Emma Ruth Rundle

Kulturkirken Jacob, Oslo | 3. november

Vi har gleden av å endelig ønske Emma Ruth Rundle tilbake til Oslo for en spekatakulær konsert i Kulturkirlen Jakob! Emma Ruth Rundle har de siste årene bergtatt oss siden debutalbumet “Some Heavy Ocean” fra 2014. Fire album senere har hun virkelig skrudd inn formen, eller skal vi si stemningen, på “Engine Of Hell” (Sargent House, 2021).

Okay Kaya

Blå, Oslo | 3. november

I tillegg til å lage egen musikk, har hun samarbeida med Jamie xx og Travis Scott. Okay Kaya har sunget og spilt gitar på musikken førstnevnte lagde til balletten Tree Of Codes. Hun er født i New Jersey, oppvokst på Nesodden og jobber nå fra New York. Platekontrakt er undertegna med Hot Charity, som er en del av XL Recordings. Det jobbes i disse dager med et debutalbum, som skal ut i 2016.

Marlon Williams

Parkteatret, Oslo | 6. november

Gledens, Marlon Williams kommer tilbake til Oslo! Vi husker fortsatt konserten på Mono i 2018. Det var utsolgt, det var helt nydelig og det var fantastisk gøy. Musikknyheter kalte Williams «en stor entertainer, vokalist og låtskriver», og vi gleder oss til et gjensyn på Parkteatret til høsten.

Midlake

Vulkan, Oslo | 8. november

Tap og håp, isolasjon og nærvær, opphør og fornyelse av mening. Disse tidløse temaene runger som ekkoer gjennom Midlakes etterlengtede femte album, det første siden Antiphon fra 2013. Den stemningsfulle platen ble til i tett samarbeid med den Grammy-vinnende stjerneprodusenten John Congleton (Bill Callahan, Lana Del Rey, Phoebe Bridgers, The War On Drugs).

Ka2

UFS Verftet, Bergen | 10. november

Hele Norges tjommi Ka2 ble til våren 2018. Da den bergenske duoen bestående av Sondre Alvestad og Didrik Thulin ville lage musikk for vennene sine. I løpet av kort tid har vennegjengen til Ka2 blitt større. Med deres hyppige låtslipp har de to svevende guttene gjort seg bemerket i det lange land.

Zupermaria

Parkteatret, Oslo | 10. november

Den som venter på noe godt venter ikke forgjeves. Etter å ha spilt en rekke festivaler i sommer, og trillet terninger med seks på seg under Bergenfest, er Zupermaria endelig tilbake! 10. november er hun klar for Parkteatret, som også blir hennes første headliner show i Oslo!

Highasakite

Tapperiet paa dahls, Trondheim | 12. november

USF Verftet, Bergen | 26. november

Knapt noe annet band har preget norsk musikk de siste ti årene slik som Highasakite. De har sin helt egne musikalske sound, som de på mektig vis formidler med overbevisende genuinitet og særegenhet. Bandets kombinasjon av musikalitet, kunstneriske ambisjoner og vilje, gjør hver Highasakite-konsert til en unik opplevelse

Ramòn

Folkebadet, Sandvika | 10. november

Festiviteten, Hamar | 12. november

23 år gamle Ramón har allerede skapt et navn for seg selv. Tre EP’er og en rekke
imponerende konserter har vist at 120.000 følgere på sosiale medier ikke har kommet til ved en tilfeldighet.

Franz Ferdinand

Sentrum Scene, Oslo | 15. november

Popsensasjonen Franz Ferdinand er straks aktuelle med greatest hits-albumet Hits To The Head. Tirsdag 12. april 2022 kommer skottene til Sentrum Scene med kofferten stappfull av hits.

Melissa Horn

Maihaugsalen, Lillehammer | 17. november

Melissa Horn er en av Sveriges største artister, og har med sine tekster om ulykkelig kjærlighet berørt et stort publikum med sin musikk i et drøyt tiår. Debutalbumet ”Långa nätter” (2008) og hennes påfølgende fem album har alle solgt til gull og platina i Sverige, og tatt seg høyt opp på topplistene både i Norge og Sverige. I 2019 kom hennes foreløpig siste album «Konstgjord andning» som ble fulgt opp med en turné med over 50 konserter i Norge og Sverige. 

Sondre Justad

Oslo Spektrum, Oslo | 18. november

Sondre Justad ble allemannseie nærmest over natta da debutalbumet Riv i hjertet ble sluppet i 2015. Siden har et stadig voksende publikum trykket den nordnorske artisten til sitt bryst, med låter som «Ikke som de andre», «Tida vi bare va», «Fontena på Youngstorget» og «Sorry» som spydspisser.

Milky Chance

Rockefeller, Oslo | 22. november

Den tyske hitduoen Milky Chance tar med sin unike, ytterst dansbare blend av pop, rock og elektronika til Rockefeller 22. november!

Emma Steinbakken

Parkteatret, Oslo | 23. november

Kulturhuset i Bergen, Bergen | 25. november

Siden har hun spilt over femti konserter på festivaler i inn- og utland, og skal endelig ut på sin første solo-turné. Emma har gitt ut en selvtitulert EP med hit’en «Not Gonna Cry», vært med Matoma på «Wow», blitt nummer 1 på singellista med «Jeg glemmer deg aldri» og allerede blitt streamet over 50 millioner ganger på Spotify.