Musikk

Alt om årets Melodi Grand Prix finale

Lørdag 27. februar er det duket for finalen av Norges største musikkonkurranse Melodi Grand Prix. Det er stor spenning blant både publikum og deltakerne om hvem som vinner årets konkurranse i Oslo Spektrum.

Det var den svenske popprinsen Måns Zelmerlöw som stakk av med seieren av fjorårets internasjonale finale i Wien, med låten «Heroes». Det er dermed Sverige sin tur til å arrangere den 61. årlige internasjonale finalen, og lørdagens vinner vil ha mulighet til å representere Norge i denne store avslutningen.

Det er plukket ut 10 artister som skal konkurrere om å representere Norge i den internasjonale finalen. Av dem finner vi artister med låter for enhver smak, der trønderrock, disco og boyband kun er en liten del av det vi har i vente.

Kjøp billett til Melodi Grand Prix her!

Se hilsen fra årets musikkekspert Jan Fredrik Karlsen

Say Hello - Jan Fredrik Karlsen - Melodi Grand Prix 2016

Her kan du se årets låtrekkefølge, samt litt informasjon om artistene.

Det er jentene i The Hungry Hearts sammen med Lisa Dillan med låten «Laika» som har fått æren av å åpne lørdagens show. Bandets skal forsøke å formidle låten gjennom et surrealistisk audiovisuelt univers. Flere av deres tidligere kortfilmer og musikkvideoer har også blitt vist på mer enn 50 filmfestivaler verden over.

Melodi nummer to vil være «Into The Fire» av Stage Dolls. Trøndertrioen startet sin karriere i Trondheim på starten av 80-tallet, og har i løpet av årene hatt mange hits – deiblant låten «Love Cries» som havnet på Billboard Singles Chart i USA.

Neste opp vil være Stine Hole Ulla med sangen «Traces». Ulla vant i 2012 Norske Talenter, og gav ut sitt debutalbum året etter.

23 år gamle Makeda skal fremføre melodig nummer 4, med låten «Stand Up». Makeda har deltatt i TV-program som Det store korslaget, The Voice og Kvelden før kvelden, i tillegg til at hun har arbeidet med kjente artister som Nico&Vinz, OnkelP og Admiral P.

Melodi nummer 5 er «Anyway» av Pegasus. Bandet har i ti år laget melodibasert pop for voksne og unge, og har til sammen utgitt hele ti album.

Det er afterski-kongen Freddy Kalas som står bak melodi nummer 6 – «Feel Da Rush». Etter å ha startet sin musikkarriere som vokalist for Broiler i flere år, debuterte han ikke som artist før i 2014 med låten «Pinne For Landet». Nå er han klar for Melodi Grand Prix.

Say hello - Freddy Kalas - Melodi Grand Prix 2016

 

«Afterglow» av Laila Samuels er låt nummer 7 i årets finale. Oslojenten har tidligere vært vokalist i bandet The Tuesdays, hvor hun hanvnet på den amerikasnke Billboard Hot 100-listen. Hun har i en lang periode operert som låtskriver, og gjør nå et comeback som artist i Melodi Grand Prix.

Meldodi 8 er låten «History» av svensk-norske Elouiz. Lørdagens sending vil være hennes første TV-opptreden, til tross for at hun har stått på scenen siden hun var 7 år gammel.

Boybandet Suite 16 skal stå for melodi nr 9 med låten «Anna Lee». Gruppen ble opprettet gjennom TV2s reality-program Project Boyband i 2014, og har allerede opparbeidet seg en fanskare som kaller seg «suitehearts». Nå skal de opptre på MGP for aller første gang.

Gutta i Suite 16 gleder seg til lørdagens show:

Say Hello - Suite 16 til Melodi Grand Prix 2016

Kveldens siste melodi er låten «Icebreaker» av Agnete. Agnete vant i 2008 både den norske og nordiske utgaven av MGP junior, og fikk samme år Spellemannspris for vinnerlåten. Hun har i senere tid deltatt på «Stjernekamp» i tillegg til å vinne «Skal vi danse» i 2014.

Se hilsen fra Agnete her:

Say Hello - Agnete til Melodi Grand Prix 2016

Klikk her for å lese mer om programmet og artistene, og lytt til en smakebit av låtene.