Musikk

Idol: 8 øyeblikk vi aldri glemmer!

Idol 2016 er i full gang, og allerede på onsdag kan du se den første semifinalerunden. Den norske versjonen av Idol startet i 2003, og har i løpet av 13 år utgitt 8 sesonger. I den anledning har vi tatt en titt på 8 uforglemmelige øyeblikk fra årene med Idol. Husker du disse?

 Billetter til Idol finner du her

1. Mali

Når vi tenker tilbake på tidligere idolsesonger, er vel denne auditionen en av de vi husker aller best. Klippet av unge Mali som nekter å avslutte etter første låt gikk som en farsott over hele Norges land. Se Mali overtale dommerne til å synge én sang til her:

All Time IDOL audition MALI TALBI

2. Vegard Leite

Da den ydmyke Vegard Leite ankom auditionrommet under Idol 2011, tok det ikke lange tiden før dommer Gunnar Greve skjelte ham ut og påstod at han hadde «ingen verdens ting å gjøre i Idol». Men da han fremføre låten «What Are Words» av Chris Medina, så Greve seg nødt til å svelge sine ord. Leite endte opp på en solid andreplass i den sjette sesongen av talentprogrammet. Se det fantastiske øyeblikket her:

Idol Norge 2011 - Vegard Leite (19) - Audition - What Are Words

3. David Pedersen

David Pedersen holdt vel det som trolig har vært tidenes korteste audition i første sesong av Idol. Dommerne var helt enig i at ung-gutten skulle videre til Oslo etter bare noen få sekunder. Pedersen endte det året opp på en tredjeplass, bak Kurt Nilsen og Gaute Ormåsen.

David Pedersen( Norwegian Idol Audition)

4. Maria Haukaas Storeng

Året etter at denne kjekkasen var med, deltok våre alles kjære Maria Haukaas Storeng (nå: Maria Mittet). Hun var lenge en publikumsfavoritt, men da hun sang låten «Shackles» med en litt mer vågal hårsveis enn ellers, førte det til en sjokkerende 6. plass.

Maria Haukaas Storeng - Shackles + leaving Idol.VOB

5. Den første «Idol-sangen».

I tredje sesong av Idol ble vi blant annet kjent med Tone Damli, Alejandro Fuentes og Eva Weel Skram. Det morsomste fra denne sesongen var nok likevel da alle de 12 finalistene «stjal» hyttenøkkelen til «Slemme-Tor», og vi fikk høre den første Idol-låten – «Dreaming».

Idols (2005) - Dreamin

6. Rasende Elida

Da 20 år gamle Elida hadde audition i Stavanger i 2013, gikk hun fort til angrep på dommerne da Tone Damli på en noe kvass måte påstod at hun ikke var flink nok til å gå  videre. Det er vanskelig å glemme Elidas reaksjon da hun gikk ut av auditionrommet. Se raserianfallet her:

https://www.youtube.com/watch?v=-lFjlEYbxsM

7. Steffen Jakobsen

Det var ikke bare sinte deltakere som prøvde å bli Norges nye idol i 2013. Da sørlendingen Steffen Jakobsen fremførte låten «Your Man» av Josh Turner, ble det jubel og latter i dommerpanelet. Med en imponerende bass i stemmen, morsomme gitartriks og sjarm på topp, ble han sendt direkte videre til oslo. Dette klippet ble senere kåret til «årets beste idol-øyeblikk». Se hans audition her:

Steffen Jakobsen - Idol Audition 2013 HD

8. Seier for Norge

Det kanskje beste øyeblikket i Idols historie var da Kurt Nilsen stakk av med seieren i World Idol. Til tross for krasse kommentarer fra dommerne, der han ble kalt både «en hobbit» og «stygg», ble det en soleklar seier for bergenseren. Han utkonkurrerte blant annet Kelly Clarkson, som på det tidspunktet allerede hadde solgt flere millioner plater. Se vinnerøyeblikket her:

https://www.youtube.com/watch?v=UJl7qz-erBo

Hør dommernes kommentarer her:

Kurt Nilsen: World Idol Comments

Vil du være publikum på Idol? Kjøp billett her