Musikk

Høstkonserter – gode historier og vakre melodier

Høsten har kommet og hva annet skal man bruke tiden sin på enn å dra på konsert? Under finner du et knippe forslag for deg som er glad i musikk med gode historier, nydelige melodier og stemmer som gir deg gåsehud.

Frida Ånnevik // Hamar, Festiviteten // 14.sep. | Oslo Konserthus // 17.okt | Nordstrand Kirke // 06.des.

I høst kan Frida Ånnevik oppleves live når hun legger ut på ny turné sammen med noen av de mest fremragende musikerne landet har å by på. «Denne turneen gleder jeg meg veldig til! Å synge på TV er stas nok, men det er enda mer stas å spille konserter. Da kan alt skje!»

Billetter finner du her.

 

Albin Lee Meldau (SE) // Oslo, St. Edmund’s Church // 19. Sep

Den svenske låtskriveren og mannen bak låten Lou Lou har vært et navn på manges lepper det siste året, og det ikke uten grunn. I tillegg til å vinne årets beste live-artist på Reepherbahn i 2016, ble han også nominert til beste nykommer på den svenske Grammys i 2017.

Billetter finner du her.

 

Egil Olsen 10 år // Oslo, Kulturkirken Jakob // 27. Sept    |    Bergen, Madam Felle // 08.nov

Egil Olsen, omtalt som «En av landets aller beste låtskrivere” (DN) og som ”noe av det fineste og mest underfundige vi har” (VG), feirer sitt tiende år som soloartist! Etter fem kritikerroste album og hundrevis av konserter, ser han tilbake på sine ti år og feirer med et massivt dobbelt livealbum og stor konsert i Kulturkirken Jakob med Oslo Strings og andre fine gjester. I november spiller også Egil Olsen på Madam Felle i Bergen!

Billetter finner du her.

 

Judith Hill // Oslo, Cosmopolite // 12.okt.

Prince produserte debutalbumet hennes, og ga det ut på sitt eget plateselskap. Hun har sunget duett på scenen med Michael Jackson, og har koret for Stevie Wonder. Hvem snakker vi om? Judith Hill, så klart. En vokalist som Rolling Stone har rost til skyene for hennes “stellar powerhouse vocals.”

Billetter finner du her.

 

Thea Hjelmeland // Bergen, USF Verftet // 13.okt. | Oslo, Vulkan Arena // 18.okt.

Thea Hjelmeland slipper ny singel og turné! Musikken er variert og hver sang lever sitt eget liv, men fellesnevneren er dybde og humor i tekstene. Også Thea sine konserter har rullet høye terningkast og skussmål, og denne gangen har hun inntatt en større rolle som helhetlig kunstner. Denne høsten vil man få servert en konsert-performance utenom det vanlige.

Billetter finner du her.

 

Kurt Vile & the Violators (US) // Oslo, Rockefeller // 14.okt

Kurt Vile har brukt de siste par årene på fabelaktige samarbeidsprosjekter med blant andre Courtney Barnett, Kim Gordon, J Mascis og The Sadies – og en opptreden som animert syngende ekorn på HBOs Animals – men nå er han tilbake under eget navn sammen med sitt The Violators.

Billetter finner du her.

 

Courtney Barnett (AUS) // Oslo, Rockefeller // 05.nov

Kunstneren Courtney Barnett, kjent som en av de mest begavede låtskriverne av sin generasjon, kommer til Rockefeller! Hennes intime, drøye humor og garasje rock-inspirerte folk-pop stil fanget oppmerksomheten til det innflytelsesrike nettstedet Pitchfork. De omtalte hennes låt «Avant Gardener» som en av de beste nye låtene i 2013.

Billetter finner du her.

 

Thomas Dybdahl // Bergen, Ole Bull Scene // 06.nov

Thomas Dybdahl besøker Bergen hele to ganger i høst i to svært forskjellige settinger. I desember gjester han Håkonshallen i akustisk format, men først skal han spille Ole Bull Scene av banen med sitt flunkende nye band! De siste to tiårene har Thomas turnert med sitt faste band That Great October Sound. Nå har Thomas bestemt seg for å utforske nye musikalske retninger med ny besetning på scenen.

Billetter finner du her.

 

 

Gregory Alan Isakov + support: Joe Purdy (SA/US) // Oslo, John Dee // 23.nov

Gregory Alan Isakov fylte i fjor John Dee med både publikum og pur musikalsk magi – og det er gledelig å ha ham tilbake samme sted igjen. Musikken hans kombinerer indie og folk, og er av mesterlig kvalitet. Nå venter vi spent på ny musikk fra Isakov, som omtales som et lyrisk geni og sammenliknes med inspirasjonskilder som Bruce Springsteen og Leonard Cohen.

Billetter finner du her.

 

No. 4 // Oslo, Parkteateret Scene // 27.nov – 01.des

Etter å ha fylt sentrum scene 3 ganger, headlinet Øyafestivalen og blitt nominert til tre Spellemann-priser for sine to album “Henda i været” og “Hva nå” ville bandet gjøre noe nytt denne vinteren, og spiller en serie klubbkonserter på Parkteatret, et av Oslos mest ikoniske spillesteder hvor de hadde sin første store konsert for snart 4 år siden.

Billetter finner du her.

 

Fullstendig oversikt over høstens program finner du her.