Musikk

Fremdeles Eurovision-feber?

Er du lei deg for at Eurovision er over for i år😢? Fortvil ikke! La Eurovision-feberen vekkes til live på konsertscenen med våre favorittartister som tidligere har deltatt i Eurovision🤩🎤💃🎉

Benjamin Ingrosso

NEON, Trondheim | 9. juni
Slottsfjell, Tønsberg | 12. juli

Benjamin Ingrosso er en av Sveriges fremste musikkartister i dag. Han stammer fra en musikalsk familie, som sønn av artisten Pernilla Wahlgren og fetter til Sebastian Ingrosso fra Swedish House Mafia. Benjamin representerte Sverige i Eurovision Song Contest 2018 med sangen ‘Dance You Off’. I dag, som 25-år, har han oppnådd over 600 millioner strømminger og utgitt musikk på både svensk og engelsk.

TIX

Dalana Bluesfestival, Egersund | 15. juni
Wrightegaarden, Langesund | 21. juli
Sotrafest, Straume | 16. september

TIX, også kjent som Andreas Haukeland, er en norsk musikkartist og låtskriver som har gjort seg bemerket både nasjonalt og internasjonalt. Han fikk sitt gjennombrudd i Norge med sine populære russelåter, blant dem «Sjeiken 2015», og har siden etablert seg som en av landets mest populære artister. TIX deltok første gang i 2021, da han representerte Norge med låten «Fallen Angel». Med sin unike stil og scenepersonlighet imponerte han både publikum og juryen. Han sikret seg en solid plassering og ble en favoritt blant fansen.

Hanne Krogh

Prøysentunet, Rudshøgda | 30. juli

Hanne Kroghs er et ikon i seg selv og er Norges svar på alt som har med Eurovision Song Contest å gjøre. I 1985 representerte hun Norge sammen med gruppen Bobbysocks og vant konkurransen med sangen «La det swinge». Dette var en historisk seier for Norge, og Hanne Krogh ble en nasjonal heltinne.

Carola

Oslo Spektrum | 2. september

Carola er ansett som en av Sveriges mest suksessfulle Eurovision-deltakere. I 1983 vant Carola Eurovision Song Contest med sangen «Främling», som ble en hit i hele Europa. Hennes kraftfulle stemme og energiske opptreden gjorde henne til en minneverdig artist i Eurovision-historien. I 1991 deltok Carola igjen i Eurovision med sangen «Fångad av en stormvind». Selv om hun ikke vant denne gangen, ble sangen en suksess og et ikonisk øyeblikk i hennes karriere. Hun deltok også i Eurovision i 2006 med sangen «Invincible». Selv om hun ikke nådde opp til toppen denne gangen, fikk hun igjen anerkjennelse for sin sterke vokal og energiske fremføring.

Daði Freyr

Rockefeller, Oslo | 3. september

Daði Freyr er en islandsk musikkartist og låtskriver som har oppnådd internasjonal anerkjennelse gjennom sin deltakelse i Eurovision Song Contest. Han er kjent for sin unike stil og sjarmerende scenepersonlighet. I 2020 deltok han med gruppen sin, Daði og Gagnamagnið. De skulle representere Island med sangen «Think About Things». Selv om konkurransen ble avlyst på grunn av COVID-19-pandemien, ble Daði Freyr og hans bidrag umiddelbart en stor hit og fanfavoritt. Sangen fikk millioner av strømminger og ble en viral sensasjon på sosiale medier. På grunn av suksessen i 2020 fikk Daði Freyr en ny sjanse i Eurovision i 2021. Han returnerte med Daði og Gagnamagnið og fremførte sangen «10 Years» og endte opp på en solid fjerdeplass. Med sin fengende melodi og kreative sceneshow skapte de igjen begeistring hos publikum og juryer.

Cornelia Jakobs

Parkteatret, Oslo | 9. november

Cornelia Jakobs er en svensk sanger og låtskriver som har gjort seg bemerket i Eurovision Song Contest. I 2022 vant hun den svenske Melodifestivalen med sangen «Hold Me Closer» og fikk dermed æren av å representere Sverige i Eurovision Song Contest samme år, som ble arrangert i Torino. I konkurransen oppnådde hun en imponerende fjerdeplass totalt sett. Cornelia Jakobs’ deltakelse i Eurovision har bidratt til å øke hennes profil og popularitet som artist både nasjonalt og internasjonalt. Hennes talent og musikalitet har gjort henne til en lovende aktør i musikkverdenen.

Loreen

Loreen, Rockefeller | 19. november

Loreen er en svensk artist som oppnådde stor suksess i Eurovision Song Contest. Etter å ha deltatt i talentkonkurransen Idol i 2004 og jobbet som programleder og produsent, fikk hun sitt gjennombrudd i Eurovision i 2012. Med sin kraftfulle låt «Euphoria» vant hun både den svenske finalen og Eurovision Song Contest i Baku, Aserbajdsjan. Sangen ble en stor hit over hele Europa og fikk internasjonal anerkjennelse. Hun kom tilbake på Eurovision-scenen nå i 2023 i Liverpool som representant for Sverige og vant konkurransen med imponerende 583 poeng. Dette gjorde henne til den første kvinnen som har vunnet Eurovision Song Contest to ganger, og den andre artisten generelt som har oppnådd denne prestasjonen. Loreens suksess i Eurovision og hennes påfølgende karriere viser hennes talent, engasjement og evne til å bevege og berøre publikum over hele verden med sin musikk. Hun har definitivt satt sitt preg på Eurovision-historien og har etablert seg som en respektert og anerkjent artist både nasjonalt og internasjonalt.

Didrik Solli-Tangen

Ullensaker Kulturhus Jessheim | 1. desember
Maihaugsalen, Lillehammer, | 21. desember

Didrik Solli-Tangen er en norsk sanger og låtskriver som er kjent for sin deltakelse i Eurovision Song Contest. Han deltok for Norge i 2010 med sangen «My Heart Is Yours» som han vant med. Han fikk dermed æren av å representere Norge i Eurovision Song Contest samme år, som ble arrangert i Oslo. Med sin sterke vokal og følelsesladde fremføring imponerte Didrik både publikum og juryer. I Eurovision Song Contest 2010 oppnådde Didrik Solli-Tangen en respektabel 20. plass sammenlagt. Selv om han ikke vant konkurransen, fikk han positive tilbakemeldinger for sin vokale fremføring og musikalske talent.

Alessandra

Rockefeller, Oslo | 27. januar 2024

Alessandra Mele er en norsk-italiensk sanger som først fikk oppmerksomhet i Norge i 2022 gjennom sin deltakelse i The Voice Norge. Hennes talent og vokale evner imponerte både publikum og dommere. I år deltok Alessandra Mele i den norske Melodi Grand Prix, hvor hun vant med sangen «Queen of Kings». Dette ga henne muligheten til å representere Norge i Eurovision Song Contest, som ble arrangert i Liverpool den 13. mai 2023. Hun leverte en minneverdig opptreden i Eurovision og oppnådde en imponerende 5. plass i konkurransen. Hennes sterke vokal og scenepresens gjorde henne til en bemerkelsesverdig deltaker.

Sjekk ut flere konserter og arrangementer på Ticketmaster!