Musikk

Cosmopolite | Våren 2019

Sjekk ut vårens beste konserter hos Cosmopolite! Fra innovativ "ethio-jazz" som har inspirert blant annet Kanye West og Fleetwood Mac, til eksentriske afrobeats fremført av en av afrikas aller fremste artister. Dette ser ut til å bli tidenes vår for norske musikkelskere.

Mulatu Astatke // 07. mars 

En av Cosmopolites gjengangere returnerer etter år med utsolgte konserter i Soria Moria-slottet på Torshov. Vi snakker om Mulatu Astatke, verdensmesteren som har inspirert Nas, Damien Marley, K’naan, Kanye West og Fleetwood Mac – for å nevne noen – med sinn innovative «ethio-jazz».

Billetter finner du her.

 

Femi Kuti & The Positive Force // 21. mars 

Fela Kuti var kongen av afrobeat, Afrikas Bob Marley, James Brown, Curtis Mayfield og Marvin Gaye i samme person. Nå har sønnen, Femi Kuti, overtatt tronen og hoffet, og er i dag en av verdensdelens fremste artister. Den politiske og musikalske arven etter faren er blitt ivaretatt sammen med bandet sitt The Positive force.

Billetter finner du her.

 

Salif Keita // 11. april

Musikken hans er varm og imøtekommende, munter, melankolsk og livgivende som vann i ørkenen. Salif Keita er i dag en av verdensmusikkens mest sentrale og innflytelsesrike artister og hvert av hans nye album blir imøtesett med store forventninger.

Billetter finner du her.

 

Orchestra Baobab // 03. mai

Orchestra Baobab er et av Afrikas mest ikoniske band og skaperne av et svært subtilt, distinktivt og multi-etinsk pop sound. Helt siden bandet ble etablert i 1970 har musikken vært en smeltedigel av afro-cubanske rytmer og portugisiske melodier med elementer fra kongolesisk rumba.

Billetter finner du her.

 

Full oversikt over Cosmopolites program finner du her.