Musikk

Bli med på show og teater i sommer!

Bli med show og teater i sommer! Opplev forestillinger og humor rundt om i landet denne sommeren. Vi har garantert noe for deg🎭

Sjekk ut en rekke shows og arrangementer for både store og små i vår sommerguide:

Sommerguide

Mamma Mia!

Bergenhus Festning, Bergen | 29. Juni – 2. Juli

Opplev Mamma Mia! under åpen himmel på Bergenhus Festning!

Den verdensomspennende hit-musikalen Mamma Mia! kan oppleves for første gang under åpen himmel i Bergen fra 29. Juni til 2. Juli. Samle gjengen og opplev en minneverdig kveld fylt med sang og moro!

Den fremmede

Oslo Nye Teaterkjeller´n | 7. Juni – 11. Oktober

«I dag døde mamma. Eller kanskje i går, jeg vet ikke.»

I Den fremmede møter vi Melina Tranulis som Mersault, hovedpersonen som skal halshugges for å ha drept en navnløs araber på stranden. Eller er det egentlig fordi han ikke sørger over sin avdøde mor på «riktig» måte?

En spennende forestilling som tar for seg en påminnelse om det fremmede i oss alle.

Egner Cabaret

Egal Teater, Oslo | 27. mai – 27. august
Skjærhalden, Rove | 12. – 13. juli

Egner-Cabaret er satt sammen av en slags «greatest hits» liste med figurer og sanger som Torbjørn Egner har skrevet om og laget melodier til. Egners dannelsesprosjekt startet med lesebøker for skolen, barnetimen i NRK radio og NRK barne-TV. Cabareten tar oss med på en magisk reise med Egners figurer i hans eventyrlige univers.

Møt Bakermester harepus, Bakergutten, Karius og Baktus, Kaptein Sorte Bill, Politimester Bastian, Stabbursmusa, Tante Sofie med flere. Bli med å se!

En folkefiende

Oslo Nye Teater | 8. Juni – 14. September

Av Henrik Ibsen.

Maktkamp, korrupsjon, pressefrihet… Henrik Ibsens skuespill En folkefiende er høyaktuelt, mer enn 140 år etter at det ble skrevet. Doktor Stockmann oppdager at vannet i fødebyens kurbad er forurenset og at det gjør folk syke. I kampen for å få sannheten på bordet, innser doktoren at det ikke bare er vannet som er giftig i den lille byen. Når det viser seg at utgiftene for å få renset kurbadet må komme fra skattebetalernes lommer, blir motstanden massiv. 

Etoile Ballet Gala

Grieghallen, Bergen | 11. Juni

I denne forestillingen deltar fremragende ballettdansere fra Pariseroperaen, Den Kongelige Danske Ballett, Nasjonalteatret i Praha, Royal Ballet i London og andre berømte kompanier!

11. Juni kommer Etoile Ballet Gala til Norge og gir publikum muligheten til å se ballett av høy standard som inspirerer og berører hjerter. Publikum vil få mulighet til å se berømte utdrag fra de legendariske klassiske ballettene “Svanesjøen”, “Tornerose”, “Giselle”, “La Bayadère”, ”Coppélia”, ”Satanella”, med flere. I tillegg blir vi servert unike dansestykker innen samtidsballett, fremført av glimrende dansere fra berømte europeiske ballettkompanier.

Markens Grøde

Oslo Nye Centralteatret | 13. – 14. Juni

Av Knut Hamsun.

Forestillingen er laget i samarbeid med Verk produksjoner. Populisme og klimakrise truer. Hamsuns «Markens grøde» kaster overraskende lys på samtidens stridstema.

Soot Spelet

Ørje Sluseamfi, Ørje | 23. Juni – 2. Juli

Dette er historien om husmannsgutten Engebret Soot, som hørte sangen fra bekken, lot vannet bestemme sin vei og ble Haldenkanalens far. Mer enn 20 000 jublende publikummere i Ørje Sluseamfi har allerede blitt kjent med hans historie og virke. Hans frodige fantasi, sterke drømmer og oppdriften som var sterk nok til å blåse liv i visjoner! Men det ligger mer bevart i historien! Nå er det endelig på tide å bli kjent med Inger Marie – Sin fars datter!

Inger Marie Soots historie er historien om en sterk kvinne, som gjennom et dramatisk liv, til det fulle, får prøvet sin styrke. En sterk historie om morskjærlighet, politisk spill, ulykkelig kjærlighet, historiske milepæler og en jente som også hører sangen fra bekken.

Jeg løper

Oslo Nye Trikkestallen | 15. Juni

Kan man løpe fra sorgen?

En far mister sin seks år gamle datter og begynner å løpe. Han løper, løper, løper. Det er den eneste måten han klarer å håndtere sorgen på. Løpingen gjør at han kan erstatte den indre smerten med en fysisk smerte. Men det er også i denne flukten han opplever å komme nærmere sitt døde barn. Det er i fart han evner å uttrykke seg om tapet og sette ord på frykten, sinnet og den dårlige samvittigheten som rir ham.

Drømmen om Amerika

Brottet Amfi, Spjærøy | 26. – 29. Juli

Familiemusikal av Lars Kilevold. En humoristisk fiksjon over utvandringen til Amerika med bakgrunn i historien om vraket av «Slaveskipet» som er synlig på Sand. Kom alle mann alle og opplev en kveld fylt med humoristiske innslag og en god latter!