Teater

World Theatre Day🎭

Vi feirer World Theatre Day og trekker frem en håndfull forestillinger, musikaler og shows du kan oppleve i fremover

Teater

Riket

Oslo Nye Teater | 28. Mars – 01. April

Den danske regissøren Kasper Wilton lover en rutsjebane av en forestilling når han skal fortolke Lars von Triers kultklassiker på teaterscenen. TV-serien ble enormt populær da den kom ut på 90-tallet. Og maktkampen mellom legene på Rikshospitalet, og kampen mellom vitenskapen og det overnaturlige, fortsetter å fenge.

Oslo Nye Teater ønsker deg velkommen til en morsom og overdådig forestilling om livets uforgjengelighet, menn med store ego og kvinnene som må rydde opp etter dem.

Bukkene bruse drar til syden

Oslo Nye Trikkestallen | 28. Mars – 02. juni

I et fargerikt og levende univers, fylt med gjenkjennbare og morsomme referanser for store og små, er det endelig tid for Bukkene Bruses sydentur. Vi følger de tre bukkene fra avreise, gjennom sikkerhetskontroll på flyplassen, og hele veien til Syden.

En folkefiende

Oslo Nye Teater | 08. Juni – 22. September

Maktkamp, korrupsjon, pressefrihet … Henrik Ibsens skuespill En folkefiende er høyaktuelt, mer enn 140 år etter at det ble skrevet.    Doktor Stockmann oppdager at vannet i fødebyens kurbad er forurenset og at det gjør folk syke. I kampen for å få sannheten på bordet, innser doktoren at det ikke bare er vannet som er giftig i den lille byen. Når det viser seg at utgiftene for å få renset kurbadet må komme fra skattebetalernes lommer, blir motstanden massiv!

Hvem skal trøste Knøttet

Oslo Nye Trikkestallen | 02. – 30. September

Lille Knøttet er sjenert og ensom. Selv om han møter andre, tør han ikke riktig vise at han fins, så man legger ikke merke til han. En dag finner Knøttet en flaskepost. Avsenderen er enda mindre og reddere enn han selv – og trenger hjelp. Knøttet bestemmer seg for å hjelpe.

Fortellingen til Tova Jansson er kjent og elsket verden over!

Musikal

Så som i himmelen

Oslo Nye Teater | 28. Mars – 29. April

Den hjertevarme filmen som fikk hele Norge og Sverige til å le og gråte, har blitt en hyllet musikal og settes nå opp på Oslo Nye Teater. Så som i himmelen er en av svensk filmhistories mest populære og ble i 2018 omgjort til musikal. Med fantastisk nykomponert musikk ga den nytt liv til Kay Pollaks prisbelønte historie om den kriseramte dirigenten Daniel, som kommer tilbake til sin barndoms by og tar over det lokale kirkekoret.

Mamma Mia! Under The Stars

Bergenhus Festning | 29. Juni – 02. Juli

Den verdensomspennende hit-musikalen Mamma Mia! kan oppleves for første gang under åpen himmel i Bergen i sommer!

Ta med familie og venner og syng med til gamle klassikere.

Kristin Lavransdatter

Karpedammen Akershus Festning | 18. – 26- August

Gripende musikkteater basert på Sigrid Undsets trilogi. Musikken er av Julian Berntzen og teksten bearbeidet av Svein Sturla Hungnes. Med Karoline Krüger som Kristin, mange flotte solister, 40 sangere og dansere fra Bårdar og Forsvarets stabsmusikkorps.

Moulin Rouge! The Musical

Chateau Neuf, Oslo| 30. August – 28. Oktober

Endelig kommer den til Norge – musikalen over alle musikaler!

21 år etter verdenspremieren på Baz Luhrmanns Oscarvinnende filmfenomen Moulin Rouge! – med Nicole Kidman og Ewan McGregor i hovedrollene, kan vi nå avsløre at den Tony ® award-vinnende Broadwaymusikalen basert på filmen skal settes opp for første gang i Norge i en unik “non-replica”-produksjon.

GREASE

Oslo Spektrum | 23. – 25. November

En av tidenes mest berømte og ikoniske feelgod-musikaler gjenoppstår i Oslo Spektrum til høsten, med Atle Pettersen og Charlotte Brænna i hovedrollene. Dette er moro for hele familien!

Etter å ha spilt for fulle hus på Chateau Neuf i 2017, ble den satt opp som arenaversjon og vist for titusener i DNB Arena i Stavanger og Trondheim Spektrum. Nå er det Oslos storstue som skal forvandles til Amerika på slutten av 50-tallet – den gang det var Rock & Roll som gjaldt, bilene var store og fargerike, jentene gikk i swingskjørt og gutta brukte brylkrem – Grease!

Humor

Johan Glans

Latter, Oslo | 31. Mars – 01. April

Johan Glans er en av Sveriges mest elskede og populære komikere. Han debuterte som standup-komiker i 1994 og har siden dukket opp i en rekke TV-produksjoner og serier, som «Tror du jag ljuger», «Parlamenten», «På spåret», «Kvarteret Skatan», «Ture Sventon», «Swedish Dicks» og «Home Invasion». I tillegg til dette har Johan deltatt i flere standup-show og musikaler.

Til sommeren legger han ut på en større i Sverige og besøker over 20 av landets mest solfylte steder, men først legger han turen innom Latter!

Standup på John Dee

John Dee, Oslo | 29. Mars

Standup på John Dee med Jørgen EP, Sofie Frøysaa , Ole Andreas Laache Klevan, Aila Sinober +en overraskelse!

Den siste onsdagen i måneden arrangerer vi standup på John Dee! Tre annonserte komikere, pluss en overraskelse. Denne kvelden kommer Jørgen EP, Sofie Frøysaa og Ole Andreas Laache Klevan til John Dee! Aila Sinober er konferansier.

Dr. Bergland uten grenser

Latter, Oslo | 14. – 21. April

Norges morsomste lege – Jonas Kinge Bergland – er klar med nytt standupshow. «Dr. Bergland uten grenser» er hans tredje soloforestilling og skal følge opp debuten «Dr. Bergland og den alternative medisin» og gigantsuksessen «Dr. Bergland bryter taushetsplikten».

Nieu Show

Nieu Scne, Oslo | Mars – april

Hver helg kommer en ny nieu-venn og samler forskjellige folk til en skrattemild idiotkveld med fokus på humor. Blir det stand up? Blir det impro? Blir det gameshow? Bare en måte å finne ut det på. Kom å få den kulturelle magesekken din stappa full! Kan bli moro og en halv.

Standup Bergen

Lille Ole Bull, Bergen | Mars – mai

Hver torsdag og fredag får du et herlig standup show på Lille Ole Bull. Det blir presentert lokale, nasjonale og internasjonale artister som sammen gjør et varierende og morsomt show for deg som liker å le.

Klypa – 20 år og like forbanna

SALT, Oslo | 27. april

Kjellen og co. har hatt ei meeeget ufrivilleg pause i turnèlivet, og slår no tilbake for fullt! I 20 år har denne herlege gjengen berika liva til folk i heile noregs land, og no er dei klar for å feire 20-års jubileum.

3 for 1

Latter, Oslo | 30. August – 04. November

Høsten 2023 skal tre av landets gøyeste mennesker stå sammen på scenen for aller første gang, i det som garantert blir en latterbombe for historiebøkene. De har på hver sin kant bidratt i en rekke humorsuksesser på scene, TV og radio, og har fått en felles kjærlighet for satire, parykker og hverdagsfjoll gjennom programmene «Melonas», «Underholdningsavdelingen», «Drillpikene» og «Nytt på Nytt» på NRK.

MEGALOMAN

Cosmopolite, Oslo | 01. – 29. Februar 2024

Trilogien skal avsluttes.
Lars Berrum sine soloprosjekter har vist seg å være et must å få med seg! På en nyskapende måte drar han publikum inn i en eksistensiell reise som på et snedig vis angår oss alle. Nå sier han at det hele skal avsluttes…

Det har allerede blitt stor interesse for dette showet, tross at dette er ett år frem i tid!