Teater

World Theatre Day🎭

Vi feirer World Theatre Day og trekker frem en hÄndfull forestillinger, musikaler og shows du kan oppleve i fremover

Teater

Riket

Oslo Nye Teater | 28. Mars – 01. April

Den danske regissÞren Kasper Wilton lover en rutsjebane av en forestilling nÄr han skal fortolke Lars von Triers kultklassiker pÄ teaterscenen. TV-serien ble enormt populÊr da den kom ut pÄ 90-tallet. Og maktkampen mellom legene pÄ Rikshospitalet, og kampen mellom vitenskapen og det overnaturlige, fortsetter Ä fenge.

Oslo Nye Teater Þnsker deg velkommen til en morsom og overdÄdig forestilling om livets uforgjengelighet, menn med store ego og kvinnene som mÄ rydde opp etter dem.

Bukkene bruse drar til syden

Oslo Nye Trikkestallen | 28. Mars – 02. juni

I et fargerikt og levende univers, fylt med gjenkjennbare og morsomme referanser for store og smÄ, er det endelig tid for Bukkene Bruses sydentur. Vi fÞlger de tre bukkene fra avreise, gjennom sikkerhetskontroll pÄ flyplassen, og hele veien til Syden.

En folkefiende

Oslo Nye Teater | 08. Juni – 22. September

Maktkamp, korrupsjon, pressefrihet … Henrik Ibsens skuespill En folkefiende er hĂžyaktuelt, mer enn 140 Ă„r etter at det ble skrevet.    Doktor Stockmann oppdager at vannet i fĂždebyens kurbad er forurenset og at det gjĂžr folk syke. I kampen for Ă„ fĂ„ sannheten pĂ„ bordet, innser doktoren at det ikke bare er vannet som er giftig i den lille byen. NĂ„r det viser seg at utgiftene for Ă„ fĂ„ renset kurbadet mĂ„ komme fra skattebetalernes lommer, blir motstanden massiv!

Hvem skal trĂžste KnĂžttet

Oslo Nye Trikkestallen | 02. – 30. September

Lille KnĂžttet er sjenert og ensom. Selv om han mĂžter andre, tĂžr han ikke riktig vise at han fins, sĂ„ man legger ikke merke til han. En dag finner KnĂžttet en flaskepost. Avsenderen er enda mindre og reddere enn han selv – og trenger hjelp. KnĂžttet bestemmer seg for Ă„ hjelpe.

Fortellingen til Tova Jansson er kjent og elsket verden over!

Musikal

SĂ„ som i himmelen

Oslo Nye Teater | 28. Mars – 29. April

Den hjertevarme filmen som fikk hele Norge og Sverige til Ä le og grÄte, har blitt en hyllet musikal og settes nÄ opp pÄ Oslo Nye Teater. SÄ som i himmelen er en av svensk filmhistories mest populÊre og ble i 2018 omgjort til musikal. Med fantastisk nykomponert musikk ga den nytt liv til Kay Pollaks prisbelÞnte historie om den kriseramte dirigenten Daniel, som kommer tilbake til sin barndoms by og tar over det lokale kirkekoret.

Mamma Mia! Under The Stars

Bergenhus Festning | 29. Juni – 02. Juli

Den verdensomspennende hit-musikalen Mamma Mia! kan oppleves for fĂžrste gang under Ă„pen himmel i Bergen i sommer!

Ta med familie og venner og syng med til gamle klassikere.

Kristin Lavransdatter

Karpedammen Akershus Festning | 18. – 26- August

Gripende musikkteater basert pĂ„ Sigrid Undsets trilogi. Musikken er av Julian Berntzen og teksten bearbeidet av Svein Sturla Hungnes. Med Karoline KrĂŒger som Kristin, mange flotte solister, 40 sangere og dansere fra BĂ„rdar og Forsvarets stabsmusikkorps.

Moulin Rouge! The Musical

Chateau Neuf, Oslo| 30. August – 28. Oktober

Endelig kommer den til Norge – musikalen over alle musikaler!

21 Ă„r etter verdenspremieren pĂ„ Baz Luhrmanns Oscarvinnende filmfenomen Moulin Rouge! – med Nicole Kidman og Ewan McGregor i hovedrollene, kan vi nĂ„ avslĂžre at den Tony Âź award-vinnende Broadwaymusikalen basert pĂ„ filmen skal settes opp for fĂžrste gang i Norge i en unik “non-replica”-produksjon.

GREASE

Oslo Spektrum | 23. – 25. November

En av tidenes mest berÞmte og ikoniske feelgod-musikaler gjenoppstÄr i Oslo Spektrum til hÞsten, med Atle Pettersen og Charlotte BrÊnna i hovedrollene. Dette er moro for hele familien!

Etter Ă„ ha spilt for fulle hus pĂ„ Chateau Neuf i 2017, ble den satt opp som arenaversjon og vist for titusener i DNB Arena i Stavanger og Trondheim Spektrum. NĂ„ er det Oslos storstue som skal forvandles til Amerika pĂ„ slutten av 50-tallet – den gang det var Rock & Roll som gjaldt, bilene var store og fargerike, jentene gikk i swingskjĂžrt og gutta brukte brylkrem – Grease!

Humor

Johan Glans

Latter, Oslo | 31. Mars – 01. April

Johan Glans er en av Sveriges mest elskede og populÊre komikere. Han debuterte som standup-komiker i 1994 og har siden dukket opp i en rekke TV-produksjoner og serier, som «Tror du jag ljuger», «Parlamenten», «PÄ spÄret», «Kvarteret Skatan», «Ture Sventon», «Swedish Dicks» og «Home Invasion». I tillegg til dette har Johan deltatt i flere standup-show og musikaler.

Til sommeren legger han ut pÄ en stÞrre i Sverige og besÞker over 20 av landets mest solfylte steder, men fÞrst legger han turen innom Latter!

Standup pÄ John Dee

John Dee, Oslo | 29. Mars

Standup pÄ John Dee med JÞrgen EP, Sofie FrÞysaa , Ole Andreas Laache Klevan, Aila Sinober +en overraskelse!

Den siste onsdagen i mÄneden arrangerer vi standup pÄ John Dee! Tre annonserte komikere, pluss en overraskelse. Denne kvelden kommer JÞrgen EP, Sofie FrÞysaa og Ole Andreas Laache Klevan til John Dee! Aila Sinober er konferansier.

Dr. Bergland uten grenser

Latter, Oslo | 14. – 21. April

Norges morsomste lege – Jonas Kinge Bergland – er klar med nytt standupshow. «Dr. Bergland uten grenser» er hans tredje soloforestilling og skal fĂžlge opp debuten «Dr. Bergland og den alternative medisin» og gigantsuksessen «Dr. Bergland bryter taushetsplikten».

Nieu Show

Nieu Scne, Oslo | Mars – april

Hver helg kommer en ny nieu-venn og samler forskjellige folk til en skrattemild idiotkveld med fokus pÄ humor. Blir det stand up? Blir det impro? Blir det gameshow? Bare en mÄte Ä finne ut det pÄ. Kom Ä fÄ den kulturelle magesekken din stappa full! Kan bli moro og en halv.

Standup Bergen

Lille Ole Bull, Bergen | Mars – mai

Hver torsdag og fredag fÄr du et herlig standup show pÄ Lille Ole Bull. Det blir presentert lokale, nasjonale og internasjonale artister som sammen gjÞr et varierende og morsomt show for deg som liker Ä le.

Klypa – 20 Ă„r og like forbanna

SALT, Oslo | 27. april

Kjellen og co. har hatt ei meeeget ufrivilleg pause i turnÚlivet, og slÄr no tilbake for fullt! I 20 Är har denne herlege gjengen berika liva til folk i heile noregs land, og no er dei klar for Ä feire 20-Ärs jubileum.

3 for 1

Latter, Oslo | 30. August – 04. November

HÞsten 2023 skal tre av landets gÞyeste mennesker stÄ sammen pÄ scenen for aller fÞrste gang, i det som garantert blir en latterbombe for historiebÞkene. De har pÄ hver sin kant bidratt i en rekke humorsuksesser pÄ scene, TV og radio, og har fÄtt en felles kjÊrlighet for satire, parykker og hverdagsfjoll gjennom programmene «Melonas», «Underholdningsavdelingen», «Drillpikene» og «Nytt pÄ Nytt» pÄ NRK.

MEGALOMAN

Cosmopolite, Oslo | 01. – 29. Februar 2024

Trilogien skal avsluttes.
Lars Berrum sine soloprosjekter har vist seg Ă„ vĂŠre et must Ă„ fĂ„ med seg! PĂ„ en nyskapende mĂ„te drar han publikum inn i en eksistensiell reise som pĂ„ et snedig vis angĂ„r oss alle. NĂ„ sier han at det hele skal avsluttes…

Det har allerede blitt stor interesse for dette showet, tross at dette er ett Ă„r frem i tid!