Festival

Vintage + festival = ♥

Festivaltid nærmer seg og da er mote et viktig stikkord. Hvert år ser man ulike trender og klær som preger årets motebilde. For å få et lite innblikk i hva man kommer til å finne på årets festivaler dro vi innom gjenbrukskollektivet Prisløs i Trondheim. I tillegg til å selge gjenbruksklær, og fokusere på vintage og redesign, er de også et eventbasert initiativ som kombinerer salg av gjenbruk med festivaler, musikk og caféopplevelser. Vi tenkte at de satt på fasiten for årets festivalmote.

Sophia Johansson, medgründer av Prisløs, viser oss rundt i lokalet i Trondheim. På veggene finner man alt fra fargerike Hawaii-skjorter til basic snekkerbukser. Lokalet oser retro, og dette er virkelig stedet om man ønsker å finne gamle skatter.

 

  • På festival tør folk å være kreative, og mange kombinerer ulike antrekk i løpet av en dag. Det er morsomt å se at folk ofte skifter flere ganger i løpet av dagen.

 

Hun viser oss noen eksempler av hva hun tror kommer til å prege festivalmoten i år. Fargerike klar, som “crazy pattern shirts” og “tie-dye” er for de mest vågale, forteller hun. Samtidig er det veldig lett å lage selv, legger hun trykk på.

– Man kan enkelt lage stilige “tie-dye” t-skjorter helt selv. Vi har for eksempel fått gammel Pstereo-merch, og gjort det om til nye, freshe t-skjorter.

Videre forteller hun at mange tenker at vintage er for de mest vågale, men hun mener det ikke stemmer. Johansson sier at man fint kan finne enkle og mer basic plagg hos vintage-butikkene. Deretter kan man være mer vågal når det kommer til solbriller og capser. Likevel legger hun vekt på at antrekkene til folk avhenger av været.

– Hvis det er varmt kan man gå for sleeveless. Når det er kaldt pleier folk å ta på seg strikkegenser, noe som alltid pleier å være populært på festival. Alt er avhengig av været.

Redesign

I butikken finner vi også klær som har blitt redesignet. Med det menes plagg som har blitt sydd om fra laken, gardiner, eller andre stoffer. Johansson viser oss en kjole som har blitt sydd om, og forteller at folk liker å kjøpe redesignet plagg. Hun tror at det blir å finne på årets festivaler. Hun tror at mange har fått øynene opp for å lage ting selv, og at det skaper en mestringsfølelse å gå med noe man har skapt selv. Hvert plagg er unikt, og det liker folk, sier hun. Det er både gøy og lekkert.

På tampen legger hun vekt på at det er lov å leke seg med ulike stiler. Man trenger ikke å gå for masse farger bare fordi man føler at man “må”. Hennes beste tips er å finne gode passformer, og leke seg med ulike stiler. I tillegg har konseptet for selve festivalen og selvfølgelig været mye å si.

  • Det er egentlig lov å bruke hva som helst, så lenge man er komfortabel, avslutter hun.