Anbefalinger

Ukas anbefaling (45)

Hva skjer denne uken da? Ny uke, nye muligheter og nye arrangementer. Sjekk ut hva som skjer i ukas anbefalinger - det beste innen musikk, sport, teater og show.

Lurer du på hva som skjer i Oslo og de andre byene denne uken? Denne uken kan vi blant annet friste med fest på Det Gamle Biblioteket, svensk gangsterrap, norske raplegender og finske metal legender! Sjekk ut våre anbefalinger nedenfor. Alle arrangementer finner du i slutten av artikkelen 👇

Malin Pettersen | tirs-, tors-, lørdag | Bergen, Kristiansand, Oslo

Malin Pettersen har gått fra å være en godt bevart hemmelighet her hjemme til å bli en oppadstormende internasjonal artist i løpet av kort tid. Med Spellemannpris for sitt første soloalbum, omtale fra bla BILLBOARD, Rolling Stone og Paste Magazine for hennes akustiske EP året etter, og nå intervjuer og anmeldelser hos størrelser som Forbes Magazine og No Depression ser det ikke ut til å bremse ned.

Horisonten ligger der fremme for å jages og musikk ligger der fremme for å lages! De som kjenner til Malin Pettersen, vet at det er stemmen hennes som drar deg inn, mens det er låtskriveren Pettersen som holder deg der. Og om det er med fullt band eller i solosetting er Malin Pettersen alltid ute etter å skape noe spesielt i øyeblikket i møte med publikum.

Denne uken kan du se henne i Bergen, Kristiansand og Oslo!

Greekazo| onsdag | Parkteatret

Den svenske gangster-rapperen, Greekazo, har på kort tid tatt hele Sverige og Norge med storm. Rapperen har allerede flere millioner streams på Spotify, og på onsdag inntar han Parkteatret!

Han startet karrieren i 2019 med singelen «HotSpot», som nå har over 31 millioner streams på Spotify. Samme år fulgte han opp med låten «Försent» sammen med 1.Cuz. Låten har levd sitt eget liv, og har klatret høyt på singellistene. I 2021 fikk låten et ekstra push da den fikk en stor rolle i den kritikerroste og publikumselskede serien Snabba Cash. Han ga ut debutalbumet «Gör nu, tänk sen» 30. mars 2020, og det peaket som nummer tre på de svenske albumlistene. Greekazo har fortsatt med å levere kompromissløs musikk, og kom i år med sitt nye prosjekt 6TON5.

Klovner i Kamp | fredag & lørdag | Sentrum Scene

Med et arsenal av hits er Klovner i Kamp selve essensen av ordet fest. Siden 2013 har de årlig forvandlet Sentrum Scene til en smeltedigel av musikk, fest og allsang. 2021 blir intet unntak.

Klovnenes meningsfulle, drøye, men alltid gode tekster, fengende beats og unike sceneshow har vist seg å tåle tidens tann, og stadig nye generasjoner omfavner musikken deres. Dette blir en kveld du ikke vil gå glipp av!

Chris Holsten | lørdag 4. november | Brygga Kulturhus

Det er på scenen multitalentet Chris Holsten trives aller best og gjennom det siste halvannet året har han virkelig fått vist det norske folk hvilken fenomenal liveartist og låtskriver han er. Og den spilleglade artisten og hans musikere er klare til å ta scenen og publikum med på festen når dørene til konsertscenene nå åpner igjen.

Etter å ha sunget utelukkende på engelsk tidligere har Chris Holsten den siste tiden erobret det norske publikummet med sine norskspråklige låter. «Hvis verden», sammen med Frida Ånnevik ble en treffende og rørende stemningsrapport for koronaåret 2020, og endte opp med å bli stemt frem som «Årets låt» under Spellemannsprisen tidligere i år.

Bring Down The Walls | lørdag | Det Gamle Biblioteket

Legends of the 90’s, kremen, eller fløten om du vil, av de som har definert dansegulvet i snart tre tiår, og som fremdeles bestemmer over DJ spakene, alle under et tak. På fire scener. 18 DJs. Den 13.november skjer det. 💿

Nightwish | søndag | Oslo Spektrum

I over ti år har vi måttet vente, men nå er symfonisk metall-heltene i Nightwish omsider klare for en ny konsert i Oslo. Denne gang stiger de inn i Oslos storstue, selveste Oslo Spektrum.

Det finske bandet har rukket å gi ut åtte album, «Endless Forms Most Beautiful» fra 2015 er det hittil nyeste. De er kjent for sin unike tilnærming til låtskriving, deres ambisiøse visuelle uttrykk på scenen og, ikke minst, pyro.

Dette blir en kveld i som få andre band kan matche. Ikke gå glipp av Nightwish i Oslo Spektrum!