Ticketmaster

Hvordan unngå billettsvindel i sommer?

Hva er vel verre enn å ha gledet seg til å se favorittartisten din live og så viser det seg at billetten er falsk? Salg av billetter på svartebørs har til tross for bedre reguleringer fra myndighetene vært et stort problem lenge, og om sommeren ser vi en tydelig økning. Det er sesong for store konserter og festivaler, og mange arrangementer har høy etterspørsel - da følger også dessverre billettsvindel og svartebørssalg med.

Visste du at du trygt kan videreselge billetten din på ticketmaster.no?

Kan du ikke dra allikevel? Nå kan du videreselge billetten din med Ticketmaster Resale. På den måten får noen andre glede av billetten, og du får pengene dine tilbake. Resale-løsningen åpner for billettsalg direkte mellom brukere på Ticketmaster.no. – Vi håper dette struper markedet for svindel og overprisede svartebørsbilletter.

Videresalg av billetter på ticketmaster.no er tilgjengelig på alle arrangementer (med noen få unntak*), og er med på å gjøre salget trygt og enkelt både for selger og kjøper. 

Les mer om Ticketmaster Resale her.

Her kommer våre beste tips for å unngå billettsvindel og svartebørssalg i sommer:

 1. Kjøp og selg dine billetter på Ticketmaster – Sjekk om det finnes ordinære eller Ticketmaster Resale-billetter tilgjengelig på ticketmaster.no. Med Resale, kan man trygt og enkelt videreselge billetter i tråd med norsk lov (salgssummen vil i henhold til norsk lov bare kunne settes til det man selv kjøpte den for eller lavere). Ticketmaster administrerer hele transaksjonen – både overføring av billetten til nye kjøpere etter salget er gjennomført, samt overførsel av pengene til selger. Ticketmaster Resale er nå tilgjengelig på de fleste arrangementene (noen unntak gjelder). Les mer om Resale her.
 2. Dersom man velger å selge eller kjøpe billetter privat og/eller via andrehåndsalgsider har vi i Ticketmaster dessverre ikke mulighet til å verifisere gyldigheten av disse billettene. Dersom man allikevel velger å selge/kjøpe privat, anbefaler vi følgende:
  • Vær skeptisk.
  • Krev legitimasjon, og sjekk at det er det samme navnet som står på billetten.
  • Betal via bank/vipps.
  • Ved kjøp via Facebook, sjekk profilen. Falske profiler er ofte nye, og har svært lite info.
  • Vær forberedt på at du kan ha blitt lurt – du vil ikke slippe inn selv om du har reist langt og betalt mye penger for billett, reise og hotell dersom du ikke har gyldig billett til arrangementet. For eksempel kan en tilsynelatende gyldig billett ha blitt videresolgt i mange eksemplarer.
  • Anmeld alltid svindel til politiet og innrapporter til gjeldende plattform (f.eks. Finn.no, Tise o.l.) 

Mer råd om kjøp og salg av billetter privat finnes her. 

God festival- og konsertsommer!

*Unntak: 
Det er opp til arrangøren om de vil skru av muligheten for Resale på sitt arrangement. 
Billetter som er kjøpt med et mersalg kan heller ikke videreselges.