Sport

– Vinner vi mot Costa Rica vil jeg ha kyss på kinnet av den britiske dronningen

Det engelske landslaget har hatt et tøft verdensmesterskap i Brasil. Først tapte de åpningskampen mot Italia 2-1. Deretter tapte de torsdagens kamp mot Uruguay etter at Luis Suárez overlistet engelskmennenes keeper Joe Hart ved to anledninger. For å ha en sjanse til å komme videre i årets VM, er England nødt til å få hjelp av Italia som må vinne sine kamper mot Costa Rica og Uruguay.

Dette har også Italias superstjerne Mario Balotelli fått med seg og i kveld spiller Italia mot costaricanerne.

– Dersom vi vinner mot Costa Rica, vil jeg ha et kyss, åpenbart på kinnet, av den britiske dronningen, tvitret Balotelli tirsdag kveld.

Både Italia og Costa Rica har vunnet hver sin kamp, men de italienske stjernene er av de fleste tippet som seierherrer i kveld. Underdogen Costa Rica har mange tidligere Tippeligaspillere i stallen, blant annet Rosenborgspiller Cristian Gamboa, Vålerengaspiller Diego Calvo og Michael Barrantes fra Aalesund, samt Christian Bolaños (ex Start), Celso Borges (ex Fredrikstad) og Giancarlo González (ex Vålerenga).

Italia har vunnet VM fire ganger. Sist gang var i Tyskland i 2006 og da måtte det straffespark til for å kåre verdensmesteren. Sluttresultatet ble 5-3 og de italienske spillerne kunne heve VM-pokalen over hodet foran skuffede franskmenn.

Den italienske troppen består av mange profiler i internasjonal fotball.  Gianluigi Buffon vokter målet, mens 35-årige Andrea Pirlo er en midtbaneelegant av de sjeldne. I angrepsrekka er det som regel nevnte Balotelli som preger mediene.

I september kommer italienerne til Ullevaal for å spille EM-kvalik mot Norge. Vil du se kampen og de italienske stjernene fra tribunen? Billetter kjøper du her.

Hvem tror du går videre fra gruppe D av Costa Rica, England, Italia og Uruguay?