Ticketmaster

Nå kan du videreselge billetten din på Ticketmaster.no

Kan du ikke dra allikevel? Nå kan du videreselge billetten din med Ticketmaster. På den måten får noen andre glede av billetten, og du får pengene dine tilbake.

Den nye Resale-løsningen åpner for billettsalg direkte mellom brukere på Ticketmaster.no. – Vi håper dette struper markedet for svindel og overprisede svartebørsbilletter.

Salg av billetter på svartebørs har til tross for bedre reguleringer fra myndighetene vært et stort problem lenge. Svindelen forsterket seg under koronapandemien, da utsolgte arrangementer ble utsatt og mange endte opp med å kjøpe både falske og ulovlig dyre billetter.

Problemet for de som kjøper billetter andre steder enn hos billettleverandøren er at det er umulig å vite om billetten man har kjøpt er ekte eller om den har blitt solgt til flere. Når arrangøren aktiverer Resale på arrangementet vil billetten kunne selges fra én Ticketmaster-bruker til en annen. Billetten legges da ut sammen med de originale billettene på arrangementssiden på Ticketmaster.no, og det er Ticketmaster som vil håndtere transaksjonen. Salgssummen vil i henhold til norsk lov bare kunne settes til det man selv kjøpte den for eller lavere.

Etter transaksjonen overføres eierskapet til den som har kjøpt billetten, og det genereres en ny QR-kode. Dermed vil selgerens billett ikke lenger kunne brukes. Dette gjør at man helt trygg på at den billetten man har kjøpt er ekte, og man trenger ikke bekymre seg for å bli stoppet i døren på vei inn.

Hvordan funker det?

Fordeler for publikum

  • Trygghet – Vi verifiserer billetter som blir lagt ut for videresalg. Dette gir publikum et trygt sted å kjøpe og selge billetter. Publikum slipper å være redde for å bli svindlet.
  • Fleksibilitet – Hvis noe oppstår, og man ikke kan dra på et arrangement allikevel så kan man tjene pengene tilbake samtidig som noen andre får glede av billetten.
  • Lovlig – Resale-billetter kan kun selges til pålydende eller en lavere, i tråd med norsk lov.