Musikk

Slottsfjell med første artistslipp – billettsalget er i gang!

Det er på tide å starte nedtellingen til Slottsfjell 2017 for alvor. Tidligere i uken slapp de åtte artister til neste års festival, og nå er det ordinære billettsalget i gang!

Billetter i salg her

Pop og rock fra øverste hylle
Svenske Tove Lo skriver både egne låter og helt egne regler med sylskarp presisjon og fryktløshet. Med sin siste utgivelse Lady Wood, og monsterhiten «Cool Girl», har hun gjort det nærmest umulig å forholde seg likegyldig til henne. Det ligger an til en oppvisning i popmagi når hun tar turen til Tønsberg.

Det blir mer svensk, når en av nabolandets største rockesuksesser noensinne, The Hives, tar turen. Hardtslående hjemlig suksess blir det også, for selveste Turbonegro kommer til Slottsfjell 2017 – med denim og eksplosiv festgaranti. Janove er kjent for de aller fleste som markant frontfigur i Kaizers Orchestra, men til Slottsfjell kommer han med ferskt soloshow. I februar 2017 kommer det første soloalbumet, og etter singlene å dømme, blir det nok en gang markant.

Blant veletablerte navn som dette, er det selvsagt plass til noen funklende nye stjerner. En av de mest spennende artistene som har entret den norske musikkscenen det siste året er utvilsomt Amanda Delara.  Den første singelen, «Paper Paper», suste rett inn på a-lista til NRKP3, og vitner om noe stort. Det kan ventes mer musikk fra den kanten i året som kommer, og vi gleder oss til å følge henne – hele veien til fjellet. Låtskrivertalent fra Ålesund blir det også, i form av Sigrid. Sigrid Raabe gjorde seg først bemerket som Ukas Urørt på NRK P3, og har holdt på oppmerksomheten vår siden.

Det første slippets hiphop-alibi, kommer i form av Mac Miller. Som 18-åring bestemte han seg for at det var på tide å slå seg opp som artist. Med fire album, topplassering på Billboard 200 og drahjelp fra navn som Anderson Paak, Kendrick Lamar og Ty Dolla Sign, har han unektelig kommet langt. På vei opp og fram er også bergensduoen Sushi x Kobe, som har gjort kometkarriere siden de slapp sin første låt «Wadadeng» i 2014. Vi gleder oss til å bli enda bedre kjent med dem til sommeren.

For en start – vi gleder oss til fortsettelsen.

Les mer om artistene her:
Tove Lo
The Hives
Turbonegro
Mac Miller
Janove
Amanda Delara
Sushi X Kobe
Sigrid