Musikk

Paul McCartney til Bergen!

PAUL McCARTNEY

ONE ON ONE

Norsk konsertdato bekreftet til ny turné

Fredag 24. Juni – Bergenhus Festning – Koengen, Bergen

Sir Paul McCartney kommer til Bergen for alle første gang! Som tilfellet alltid er når Paul McCartney lanserer en ny turné, kan man også her forvente en fantastisk ny sceneproduksjon og et overstrømmende antall klassikere fra en av pop-historiens høyst skattede kataloger som spenner over hele McCartneys karriere. Både som soloartist, tiden i Wings, og selvsagt som en Beatle. Ta også høyde for noen innsmigrende overraskelser.

Billetter går i salg her lørdag 9. april kl.10 

One On One-turnéen legger til enda en konsert når Paul kommer til Bergen for aller første gang for å opptre på Koengen på Bergenhus Festning. Konserten vil gi det norske publikummet nok en spektakulær opplevelse etter Paul McCartney’s utsolgte konsert i Telenor Arena ifjor sommer.

One On One er den første nye McCartney-turneen side han avsluttet sin sensasjonelle Out There-runde i Buffalo, NY 22. oktober i fjor. Konserten som var hans første i byen noensinne, rundet av en turné som besto av 27 konserter i 22 byer verden over.

Et av høydepunktene besto i hans første konsert i Sør-Korea på Seouls Olympia-stadion hvor publikum nektet å slutte å synge på «Hey Jude», så han måtte spille den om igjen da han kom til ekstranumrene, hvor han dro den velkjente basslinjen live for første gang. I tillegg gjorde han tre kvelder i gigantiske Tokyo Dome og en i Budokan i samme by. Han spilte for et utsolgt Stade De France, en haug med fulle arenashow i Storbritannia, USA og Europa. Han var hovedtrekkplaster under festivaler som Roskilde, Firefly og Lollapalooza i Chicago, sistnevnte foran intet mindre enn 100.000 tilhørere, hvor han hadde med seg Alabama Shakes’ og Brittany Howard på «Get Back».

Liveopplevelsen av Paul McCartney inkluderer noe alle med en forkjærlighet for musikk kan drømme om å se i et rockeshow og mere til: Nesten tre timer med de siste 50 årenes største hits, et utall sanger som har vært livslydsporet til mange av verdens musikkelskere.

McCartney og bandet hans har spilt alle tenkelige steder og variasjoner, utenfor Coliseum i Roma, Moskvas Røde plass, Buckingham Palace, Det Hvite Hus, en gratiskonsert i Mexico for over 400.000 mennesker, det siste showet noen sinne i Candlestick Park i San Francisco, hvor The Beatles holdt sin siste konsert i 1966, og på toppen av det hele – en konsert som ble sendt ut i Rommet.

Bandet Paul har med seg har vært med han i over ti år, inkludert Paul «Wix» Wickens på keyboards, Brian Ray – bass og gitar, Rusty Anderson – gitar og Abe Laboriel Jr på trommer.

One On One-turneen vil ta i bruk en helt ny sceneproduksjon som benytter seg av det nyeste innen lyd- og bildeteknikk for å forsikre deg om at du som tilskuer får en best mulig opplevelse, uansett hvor du befinner deg i forhold til scenen. Det vil bli tatt i bruk store skjermer, laser, fyrverkeri, og selvsagt et rikholdig utvalg av de beste sangene som noen sinne er skrevet og fremført. Enhver Paul McCartney-konsert lover en skjellsettende opplevelse som tar selve opplevelsen av musikk til nye høyder.

Sjekk PaulMcCartney.com for mer informasjon.

Dato: Fredag 24. Juni 2016
Sted: Bergenhus Festning – Koengen
Billettsalget starter lørdag 9. April kl 10.00
Ticketmaster.no // tlf 81533133 // livenation.no // bergenlive.no

Billetter kr 950 + avgift. Det selges også et begrenset antall Golden Circle-billetter til kr 1900 + avgift. NB! Ståplasser.

Presentert av Marshall Arts i samarbeid med Live Nation og Bergen Live

Billetter går i salg her lørdag 9. april