Musikk

Oliver Anthony til Sentrum Scene, 2. februar 2024

Den amerikanske singer-songwriteren Oliver Anthony er kjent for superhiten «Rich Men North of Richmond» – fredag 2. februar kommer country-/folk-fenomenet til Sentrum Scene!

Billetter i salg fredag 17. nov kl. 10

Singer-songwriteren Oliver Anthony har skrevet musikkhistorie i år, ved å bli den første artisten som debuterte på toppen av Billboard uten å tidligere ha hatt en eneste sang på listene. Han er også den første låtskriveren til å ha 13 sanger samtidig på Billboard-listen ‘Top 50 Digital Song Sales’.

Har blir kalt en musikalsk poet av folket, og blir sett på som en nasjonalskatt etter utgivelsen av «Rich Men North of Richmond». Låta har blitt kalt USAs «blue-collar anthem», men den resonerer sterkt med amerikanere fra alle samfunnslag. 

«Rich Men North of Richmond» har 93 millioner visninger på YouTube, og mer enn 115 millioner avspillinger på tvers av strømmeplattformene. Fem av hans andre sanger har havnet på topp 10-listen til iTunes, hvor «I’ve Got to Get Sober» nådde tredjeplassen. «Ain’t Got a Dollar» tok førsteplassen på Spotifys ‘Viral 50’-liste og andreplassen på iTunes.

Oliver Anthony er en autentisk og ekte låtskriver, som forteller om hvordan livet til den gjengse amerikaner virkelig er. Han snakker på vegne av de som ikke har et talerør, og blir blant annet sammenlignet med storheter som Bob Dylan.

«It almost seems as if Oliver Anthony hadn’t come along, someone would have had to invent him– Variety