Museum

Alex Israel gjør sommeren på Astrup Fearnley komplett!

Den amerikanske samtidskunstneren Alex Israel har de siste årene gjort seg svært bemerket på den internasjonale kunstscenen, både for sine malerier, skulpturer og ikke minst det beryktede talkshowet As It Lays.

Israels kunst kan på mange måter sies å springe ut fra hans Los Angeles-baserte tilværelse og omtales ofte som et portrett av LA. Den californiske byen med sin yrende film- og populærkultur er både kildemateriale, tematikk og muse i hans kunst.

Israel henter inspirasjon fra amerikansk medie- og filmindustri og skaper malerier, skulpturer og installasjoner som også inkluderer elementer av talkshow og performance. I sitt ikoniske talkshow As It Lays intervjuer den alltid solbrillebekledde kunstneren avdankede Hollywood-kjendiser – fra Melanie Griffith til Paul Anka. Med en påtagelig monoton fremtreden stiller han dem spørsmål som spriker fra det banale til det eksistensielle. Resultatet er situasjoner med en både tvetydig og avslørende veksling mellom genuinitet og parodi.

Her kan du se intervjuet med Melanie Griffith

As It Lays - Melanie Griffith

Utstillingen finner sted på det flotte Astrup Fearnley museet på spissen av Tjuvholmen, og har sin åpningsdag fredag 10. juni og vil være mulig å oppleve frem til 11. september.

Dette er definitivt en kunstutstilling utenom det vanlige, og noe man absolutt bør få med seg i løpet av sommeren!
Og som alltid: forhåndkjøp billett via ticketmaster.no – og gå rett forbi køen!

Billetter finner du her