Anbefalinger

Ukas anbefaling (48)

Hva skjer denne uken da? Ny uke, nye muligheter og nye arrangementer. Sjekk ut hva som skjer i ukas anbefalinger - det beste innen musikk, sport, teater og show.

Snøfall | Oslo Nye Teater | tirsdag – lørdag

Snøfall møter du den foreldreløse jenta Selma som bor midlertidig hos naboen Ruth, sammen med hunden Casper. Selmas høyeste ønske er å få en familie. Dette skriver hun i brev til julenissen og brevet finner på mystisk vis veien til nisseriket Snøfall. Etter hvert havner også Selma der, selv om Snøfall ikke er tilgjengelig for vanlige mennesker. Men Selma er kanskje ikke en helt vanlig jente?

Teaterversjonen av Snøfall hadde urpremiere på Oslo Nye i 2018 og er basert på NRKs julekalendersuksess ved samme navn. Familieforestillingen mottok strålende anmeldelser og ble heddaprisnominert som Beste barneforestilling.

Snøfall går på Oslo Nye Teater helt frem til 18. desember.

Bjørn Eidsvåg | Bergen, Os, Knarvik | onsdag – fredag

I høst skal Bjørn gjøre det han liker aller best, nemlig legge ut på veien og besøke landets kriker og kroker. Med seg til Bergen, Os og Knarvik har han sitt fremragende band og en rikholdig katalog med kjente og kjære låter.

Ruben | Bergen, Hamar, Oslo | torsdag – lørdag

24 år gamle Ruben fra Bjarkøy i Troms har gått fra å gi ut prøvende popmusikk til å treffe et voldsomt stort publikum på kort tid, både her hjemme og i utlandet. Med over 100 millioner streams og nominasjoner til P3 Gull som «Årets nykommer» og til Spellemannpris for «Årets nykommer» og «Årets låt», har Ruben har fått en pangstart på artistkarrieren. Ikke galt for en fyr som i utgangspunktet begynte med musikk som terapi for å få bukt med sine egne indre demoner.

Niilas | Henie Onstad Kunstsenter | lørdag

2020 ble et stort år for den unge elektronika-artisten Niilas. Albumdebuten «Also This Will Change» fikk svært gode anmeldelser og ble belønnet med Spellemann for årets beste album i klassen Elektronika.

På Henie Onstad lover Niilas en unik og audiovisuell konsertopplevelse med mye ny musikk i form av ambiente lydlandskap fra kommende prosjekter, et utvalg fra debuten og andre enkeltstående komposisjoner og samarbeid. Vi gleder oss!

Tore Sagen gjør standup | Halden & Moss | torsdag & fredag

Tore Sagen skal gjøre sitt aller første solo-show. I Tore Sagen gjør standup tar Tore skrittet ut av TV- og radiostudioets trygge rammer for å prøve seg på den pureste komedieformen av dem alle: Standup.

Vi gleder oss til latterfylte kvelder i Halden og Moss

Tungtvann | Rockefeller | Lørdag

Legendene i Tungtvann tar turen til Rockefeller for første gang på syv år. Å du hildrande du, som vi gleder oss! Blodtrimmet maskineri, sultne på mer, og klare for å lage fest sammen med dere. Gamle sanger om igjen, så klart, men nå med en pondus vi bare kunne drømme om da de ble laget. Lyd, lys, julegløgg! Beistet er tilbake, med andre ord – håper vi ses!

Cirque du Blipp | Forum Scene | torsdag – lørdag

Blipp er tilbake der det hele startet – på scenen! Før gutten fra Salhus tok Norge med storm som programleder i Idol og etterhvert Senkveld briljerte han nemlig med standup og beatboxing på humorscener over hele landet.

Når han nå endelig er klar med sitt første soloshow inviterer han til et heidundranes sirkus som inneholder alt vi kan ønske oss og mye, mye mer. Se frem til en kveld med standup, musikk, dans, beatbox og shownumre fremført av en av landets beste entertainere. Etter verdens lengste år i lockdown trenger vi å le. Vi trenger show. Vi trenger Cirque du Blipp!

Musikalen INGVAR! | Oslo Nye Teater | tirsdag – lørdag

En herlig kapitalistisk harselas! En gjeng børsmeklere spiller ut sitt epos om Sveriges store kapitalist, den visjonære IKEA-gründeren Ingvar Kamprad. I nesegrus beundring hyller de kapitalismens store sønn, som klarte det umulige. Å bygge seg opp fra ingenting til å bli verdens rikeste og til å gjøre akronymet IKEA like verdenskjent og ursvensk som Pippi og Emil, Mankell og Bergman, Volvo, ABBA og kjøttboller.

Gjennom originalkomponert musikk i ulike genre fra salmer til jazz, fortelles det innlevende om entreprenørskap, produktutvikling, globalisering, børs og kapitalisme – og også om noen mørke sider. Men dette til tross, kapitalismen seirer. For som vi vet, den gode kapitalismen skal leve i all evighet.