Nyheter

Hva skjer i sommer?

Ticketmaster guider deg gjennom årets sommerprogram! En rekke spillesteder i Norge har et fantastisk og variert program denne sommeren, og det finnes fortsatt billetter tilgjengelig. Sjekk ut vår Sommer Guide da vel, og støtt kulturen ❤️🎶

Ticketmaster anbefaler: Ekstremsport i Vikersund Hoppsenter

Ekstremsport i Vikersund Hoppsenter

Lyst til å fly ut verdens største hoppbakke i sommer?

Skiflyging er ekstremsport. Nå har også du muligheten til å kjenne følelsen av å sveve ut av hoppkanten: 

– 100 km/t 
– 38.5 graders helling 
– 200 høydemeter i løpet av 540 meter!! 

Det er tallene for den ekstreme Ziplinen i verdens største hoppbakke.
 
Visste du at Vikersund bare ligger litt over en time utenfor Oslo? Dette er årets nyhet for deg som søker adrenalinkick. Ta turen til Vikersund Hoppsenter denne sommeren!

Ticketmaster anbefaler: Få deg en konsertopplevelse i sommer!

Endelig kan vi møtes ute og dra på konsert igjen! ❤️ Pandemien har tilsynelatende vart og vart, men endelig ser vi det berømte lyset i enden av tunnelen. Denne sommeren er det endelig tillatt med konserter både innendørs og utendørs, og vi anbefaler å unne deg en konsert eller tre i juli og august. Det er trygt og det holdes god avstand!

SALT Art & Music

SALT Art & Music
Langkaia 1, Oslo

SALT Art & Music er en kulturarena på kaia, med Oslo S, Operaen og det nye Munchmuseet som naboer. SALT er et av få steder du kan oppleve livemusikk og få en ekte festivalfølelse i sommer. Vi anbefaler eviggode Skambankt, releasekonsert for Tuvaband, suverene Frida Ånnevik og den svenske visesangeren og poeten Stefan Sundström.

Oslos største uteservering, flere badstuer, kunstprosjekter og matboder som serverer streetfood! Det er bare å pakke med seg badetøyet og kaste seg på bysykkelen – SALT er stedet å oppholde seg i hovedstaden denne sommeren!

Gamle Ormelet
Tjøme

På vakre Tjøme utenfor Tønsberg finner du det legendariske kulturstedet Gamle Ormelet. Til tross for usikre tider så varter spillestedet opp med et strålende sommerprogram. Vi heier på duoen Øystein Sunde og multiinstrumentalisten Stian Carstensen som gjør hele fem konserter sammen! To geniale musikere i samspill. Glem heller ikke den dekonstruerte popmusikken til duoen Smerz. Forførende og smygende rytmer fra ytterkantene.

Bendiks

Bendiks
Kristiansand


Velkommen til sommerens lykkepille i Bendiksbukta, Kristiansand!
 
I idylliske omgivelser i vakre Bendiksbukta er det nå klart at kristiansandere og tilreisende skal få oppleve det fantastiske sommerprogrammet! Se hele programmet inne på bendiks.no
Blant mange høydepunkter anbefaler vi Latter Live med Johan Golden, Lars Berrum, Maria Stavang 15. juli og festivaldager i Bendiks 16.-17. juli med Erlend Ropstad, Fay Wildhagen, Tønes, Hellbillies, Kari Bremnes og Henning Kvitnes.

Wrightegaarden
Langesund

En av de vakreste bygningene i Langesundfjorden med et solid historisk sus varter opp med et forrykende sommerprogram. Gjennom hele juli måned skal en rekke av Norges aller største artister spille på denne kulturinstitusjonen. Vi nevner i fleng DumDum Boys, CC Cowboys, deLillos, Dance With A Stranger, Postgirobygget og Hellbillies! Mange konserter er allerede utsolgt!

Hvaler Gjestegiveri

Hvaler Gjestgiveri
Hvaler

Vakre Hvaler Gjestgiveri ligger idyllisk plassert ute på Skjærhalden i sommerparadiset Hvaler. En perfekt sommerutflukt! I hele sommer spilles det fantastiske konserter, og mange konserter nærmer seg utsolgt. Opplev storheter som Jarle Bernhoft, Stein Torleif Bjella, Jan Eggum, Magnus Grønneberg, Silje Nergaard og Chris Holsten denne sommeren.

Ticketmaster anbefaler: Utstillinger og kulturdestinasjoner

Hva med en dose kunst og natur i sommer? Ticketmaster anbefaler at du drar ut i hagene til Ramme i Hvitsten for å la deg fortrylle av vakker natur, omvisninger på ærverdige steder som Oscarshall eller vakre Hadeland Glassverk. Alle steder er bare en kort kjøretur fra Oslo!

Monet & Friends – Life, Light & Colour

Monet & Friends – Life, Light & Colour
Hadeland Glassverk, Hadeland
22. mai – 26. september

Forbered deg på en levende symfoni av lys, farge og lyd, kombinert og forsterket for å skape det besøkende har kalt «en uforglemmelig utstilling».
Hele sommeren kan du oppleve det 19. århundre gjennom øynene til Monet og andre store impresjonistiske malere. Monet & Friends – Life, Light & Colour er en digital opplevelse som engasjerer barn så vel som voksne.
Hadeland Glassverk ligger i Jevnaker, kun en kort kjøretur fra hovedstaden, og er en perfekt sommerlig utflukt for hele familien!

Dronning Sonja KunstStall

Kunstaudiens. Nasjonalmuseet i Dronning Sonja KunstStall
Dronning Sonja KunstStall, Oslo
26. mai – 12. september

Hva med å besøke Dronning Sonja sin KunstStall i sommer?
Utstillingen presenterer et stort spekter av kunstnere og kunstformer i Nasjonalmuseets samling – maleri og skulptur, kunsthåndverk og design. Her er antikke skulpturer og moderne designmøbler.
KunstStallen ligger naturlig nok plassert på Slottsplassen 1 i hjertet av Oslo. Du kjøper inngang til en bestemt tid, og får tilgang til utstillingen i en time.

Henie Onstad Kunstsenter
Høvikodden
Åpent hele sommer

Dette legendariske kunstsenteret har siden åpningen i 1968 av Sonje Henie og Niels Onstad vært et av Norges viktigste steder for kunst i alle slags former. Ta gjerne kollektivt ut til Henie Onstad for en dagstur med utsøkt kunst, vakker arkitektur og gåturer i nydelige omgivelser. Les mer om aktuelle utstillinger denne sommeren: https://www.hok.no/program
Husk at du må kjøpe billett på forhånd!

Ramme

Kulturdestinasjonen Ramme
Hvitsten

Ramme er et helt unikt sted som ikke kan anbefales nok. En perfekt dagstur både for den kunst- og hageinteresserte, men også for små og store. Her er noe for alle!
I sommer kan du oppleve både Gårdsvandring på Ramme Gård, omvisning i Havlystparken i fantastiske omgivelser eller en vakker kunstutstilling. Det er også serveringssteder og gårdsbutikk med økologisk mat og drikke.
Kombiner gjerne et besøk på Ramme med å gå tur langs kysten til vakre Hvitsten for is på brygga og et bad i havet.
Husk å kjøpe billett på forhånd!

Oscarshall Slott

Oscarshall Slott
Bygdøy, Oslo

Stedet som fortoner seg som en drøm når du kjører forbi på E18 kan faktisk besøkes!
Ta med hele familien omvisning på vakre Oscarshall på Bygdøy. Denne perlen ble bygget på oppdrag av Kong Oscar I og Dronning Joséphine, og sto ferdig i 1852. Anlegget – med hovedbygning, øvrige bygninger og parken omkring – regnes som nygotikkens hovedverk i Norge og er et av landets viktigste nasjonalromantiske minnesmerker. 
Bli med på en flott guidet omvisning inn i Salongen og Spisesalen og med mulighet for sommerlig vandring i det vakre parkanlegget!

Ticketmaster anbefaler: Få deg en god latter i sommer!

Dette er sommeren for å le! Endelig gjenåpnes landet, og en rekke av landets aller største og beste komikere spiller i sommer. Det gledelige er at det faktisk finnes billetter igjen til flere av disse showene etter at Norge brått ble åpnet opp igjen! Så unn deg en helaften ute og få deg en god latter!

Kevin Vågenes – Singel i Parterapi

Kevin Vågenes – Singel i Parterapi
Latter Hovedscenen, Oslo


Makeløse Kevin Vågenes med sitt fyrverkeri av et show «Singel i Parterapi» spilles i sommer på hovedscenen til Latter og det FINNES ledige billetter!
I tillegg til å bli bedre kjent med Kevin bak masken, får vi møte både Kjell-Simen, Kenneth, Sara-Eline og flere av de høyt elskede karakterene fra Parterapi-sofaen.

Sigrid Bonde Tusvik – Heks on The Beach

Sigrid Bonde Tusvik – Heks on The Beach
Latter Hovedscenen, Oslo


Sjefsheksa har briljert land og strand rundt med sitt show «Heks On The Beach» og dersom du ikke har ledd deg skakk av dette showet har du altså muligheten i sommer. Latter er stedet i juli, og det er noen ledige billetter igjen!

Sommerstandup på Latter

Sommerstandup 2021
Latter Klubbscenen, Oslo


Sommer er synonymt med klubbscenen på Latter! Sitt ute og opplev et stjernelag hver eneste uke.
Hver uke skiftes det ut komikere – 4 komikere på samme billett! Les mer om hvem som skal få deg til å le på latter.no

I juli kan du bl.a. oppleve denne gjengen:
* Vidar Hodnekvam – Hani Hussein – Mads Hadler. Konf: Jonna Støme
* Ronny Torsteinsen – Karsten Blomvik – Jånni Kristiansen. Konf: Henrik Overaa Bjørnson.
* Zahid Ali – Marlene Stavrum – Eirik Krokås. Konf: Christer Torjussen
* Ahmed Mamow – Maria Stavang – Jan Tore Kristoffersen. Konf: Rasmus Wold
* Henrik Farley – Mads Hadler – Sandra Spjelkavik.

Sommerstandup
Ricks Teater, Bergen


Sommerstandup er enda bedre enn vanlig standup! Været er herlig og hva med litt påfyll av humor og annet i den store salen på Ricks med de morsomste komikerne og de mest talentfulle av de nye! Les mer inne på standupbergen.no/
Show i hele juli i Bergen!

Ole Paus & Jon Niklas Rønning – Skilt ved fødselen

Ole Paus & Jon Niklas Rønning – Skilt ved fødselen
Apotekergaarden, Grimstad

Terningkast 7! To av de aller beste; Ole Paus og Jon Niklas Rønning er tilbake på Apotekergaarden i Grimstad i hele juli med nytt helaftens show. Det er lagt ut billetter til ekstrashow så fortsatt mulighet til å få med seg radarparet sitt fantastiske feelgood-show. Anbefales på det varmeste!

Ticketmaster anbefaler: Olavsfest

Olavsfest
Trondheim
28. juli – 3. august

Det blir Olavsfest i år! Nok en gang skal Trondheim snus på hodet, og det blir fest og folkeliv, kvalitetskonserter, foredrag, pilegrimsvandring, gudstjenester og gratisarrangementer – opplevelser som berører. Blant mange spennende arrangementer slår vi et slag for Moddi aleine i Nidarosdomen, suverene Frida Ånnevik og Sara Parkman i Borggården. Dra en tur til Trondheim i sommer!