Musikk

Opplev norsk musikks fremtid!

Rockefeller, Sentrum Scene og John Dee er kjent for en tydelig norsk bookingprofil. De aller fleste av headlinerne som herjer både norske og utenlandske festivaler og klubber, har vært innom én eller flere av disse scenene på sin vei mot toppen.

I høst gir konsertscenene på Youngstorget deg muligheten til å oppleve morgendagens norske headlinere. Vi har plukket ut noen gode tips til konserter som du garantert vil la deg begeistre av. Ingenting er som å oppdage ny musikk!


GUNDELACH

Special guest: Finnebassen LIVE
Rockefeller 5.11

Gundelach - Fjernsynet

Nærmest fra intet kom låten «Alone In The Night» i fjor, og siden har det bare gått en vei med Gundelach – bratt oppover. Bli med på en vidunderlig flukt fra et høstmørkt Oslo, og opplev en av Norges hotteste artister på Rockefeller!
Billetter kjøpes her

DEPRESNO 
John DEE 17.11

Say Hello - dePresno
dePresnos fjerde og P3-listede single «Hide and Seek» kom i sommer. Den unge og svært så lovende bergenseren skapte stor interesse under årets By:larm, og ble signert av Sony Music. «… en sound og stemme som kunne minne om artister som George Ezra og Leonard Cohen.» skrev Musikknyheter i sin anmeldelse.
Denne konserten anbefaler vi på det varmeste! Sjekk ut vårt møte med dePresno på by:Larm tidligere i år i videoen over.
Billetter kjøpes her

NO. 4 
Sentrum Scene (flyttet fra Rockefeller) 23/11

Ti måneder etter No. 4 fylte storstuen Rockefeller til randen i forbindelse med slippet av deres kritikerroste debutalbum «Henda i været», runder trioen av året med en kjempekonsert – denne gangen på Sentrum Scene! Etter forrige besøk har interessen økt enormt og bandet gleder seg til å ønske gamle og nye fans velkommen.
Billetter kjøpes her

HJERTESLAG
John Dee 25.11

Hjerteslag - Sang til Sonja (akustisk)

Bandet spilte på festivaler som Øyafestivalen, by:Larm, Slottsfjell og fikk rykte på seg som et uhyre spennende og vitalt liveband. Da de i starten av 2015 brakdebuterte med albumet «Møhlenpris Motell», ble de belønnet med skyhøye terningkast fra et unisont kritikerkorps. Høsten 2016 er Hjerteslag tilbake med ny musikk, og første smakebit ut er den vanvittig fengende singelen «Sang til Sonja».
Billetter kjøpes her

MORUDES + BUSHMAN’S REVENGE
John DEE 26.11

Morudes - Magnet City (Music Video)
Den upolerte rockeduoen Morudes beskriver musikken sin som psykedelisk ørken­rock. De blander energisk indie­rock med blues og psykedelia, og tråkker i de musikalske fotsporene til storheter som Hendrix, Bombino og Mars Volta, toppet med melodiøse vokallinjer. Morudes består av de anerkjente brødrene Amund og Henrik Maarud, som sammen har vært grunnmur i en rekke prosjekter på tver av sjangere. Første fullengder fra duoen kommer i oktober.
Billetter kjøpes her

Det finnes også en rekke andre sterke norske navn som enten er i startgropa av karrieren, i midten eller på tampen. To av artisten som virkelig har etablert seg det siste året er Kristian Kristensen og Aurora.

KRISTIAN KRISTENSEN
Rockefeller 10.12 – EKSTRAKONSERT

Kristian Kristensen - Varm (Official Audio)
Det var utrolig gledelig å se Kristian Kristensen selge ut Rockefeller 8. oktober – nå blir det EKSTRAKONSERT 10. desember!
Kristensen beskriver seg selv ydmykt som en singer-songwriter inspirert av indie, folk, pop og elektronika. Låtskriveren og historiefortelleren skriver og synger på sin egen dialekt fordi han mener det føles nærere og sterkere. Låten «Lyset» rørte ved mange og tok ham i fjor helt til topps i Urørt, P3s årlige konkurranse for artister uten platekontrakt.
Billetter kjøpes her

AURORA
Sentrum Scene 13.12 – EKSTRAKONSERT

AURORA - Conqueror
Det er knapt til å tro hva AURORA har oppnådd i løpet av sin korte karriere. 20-åringen konsertdebuterte under by:Larm i 2014 og fikk Spellemannspris i 2015 som årets nykommer. Hun har turnert i Europa og USA, blant annet med opptredener på Lollapalooza og Roskilde. Norgesturneen hennes i fjor høst var smekk utsolgt. Hun fremførte også to sanger på Nobels fredspriskonsert i Telenor Arena. Gled deg til ekstrakonserten på Sentrum Scene 13. desember! NB! Fri alder på galleriet.
Billetter kjøpes her

Trykk her for resten av programmet til Rockefeller, John Dee & Sentrum Scene