Musikk

Norges største deLillos-fan?

De fleste har nok fått med seg at det skjer store ting i deLillos-land om dagen. Bandet feirer 30 årsjubileum med en konsertserie over 10 kvelder hvor alle utgitte låter framføres live – fra 4. til 15. november på Riksscenen i Oslo.

Foto: Paal Ritter Schjerven

Vi fikk med oss første konsert – som forøvrig var helt utsolgt – hvor bandets to første utgivelser «Suser Avgårde» og «Før Var Det Morsomt Med Sne» ble fremført fra perm til perm. Et stykk norsk musikkhistorie i fantastiske rammer. På konserten traff vi det som må være Norges største deLillos-fan, Bjørn Ivar. Han skal på samtlige 10 konserter (!), og vi var nødt til å ta en prat med han for å finne ut av hva det er med dette bandet.

Les mer om jubileet her

DSC_8636 deLillos forste de tre XXLars trio sideskudd Lite Foto Paal Ritter
Foto: Paal Ritter Schjeven/Popsenteret

Nå er første konsert i rekken på ti over. Hva er dommen etter denne kvelden?
Dette var selvsagt veldig moro. For en trommis som meg var det utrolig fett å se alle 3 trommisene på scenen samtidig, og også kult at de doblet hverandre og spilte to og to sammen. Gøyalt å se de ulike spillestilene de har, og at den ikke har forandret seg spesielt på disse årene, bortsett fra litt mindre eksplosivitet.

Andre høydepunkter var selvsagt de mindre/aldri spilte låtene. «Vil ikke sove» fra Før var det morsomt med sne var kul. «Racerbåt» i en lang og deilig versjon, med samtlige trommiser på scenen. Ellers syns jeg det var litt famlende i første del av konserten, de merket nok at de har øvd mye i det siste, og at nå er det i gang. Trøkket tok seg opp litt utover i konserten, og det tror jeg de tar med seg når de suser videre. Gleder meg til i kveld (Hjernen Er Alene – noen få billetter igjen her). Jeg kommer til å være sliten etter 10 kvelder, så jeg tør ikke tenke på hvordan bandet har det!

Hva er det som er så spesielt med deLillos?
Oj. Mye. Variasjonen i låtene. Tekstene selvsagt. I begynnelsen var det jo helt ulikt alt annet, og veldig fascinerende med de kule tekstene. Og at de perfeksjonerte det «enkle» (som ikke er enkelt).

Har du tall på hvor mange konserter du har vært på med bandet?
Nei… jeg sluttet vel å telle på begynnelsen av 90-tallet, da jeg passerte 15 konserter. Siden er det er blitt mange… men det finnes folk som har vært på enda flere, altså.

DSC_8328 deLillos Jevanor og Paasche spiller sammen smil Lite Foto Paal Ritter
Foto: Paal Ritter Schjeven/Popsenteret

Hva gleder du deg mest til med denne konsertrekken?
Uten tvil å høre sangene som de ikke har spilt live før, og de som spilles veldig sjeldent. Pluss å gjenoppleve (Øystein) Jevanord på trommer, som jeg ikke har sett siden 1987.

Hvorfor bør folk oppleve deLillos live?
deLillos har stilen fremdeles, og leverer bra trøkk i konsertversjonene av låtene. deLillos er og blir deLillos.

Etter dette må du vel ha en lang deLillos-pause?
Ja! Skal bare lese ferdig boka som nettopp kom. Da er det på tide å slippe inn litt annet… Nei, forresten, skal jo også se dem på Raga Rockers-tribute-konserten denne måneden. Men SÅ…

Det må være alle bands drøm å ha så dedikerte fans. Vil du også oppleve deLillos-magien i en unik setting – sikre deg billetter til de resterende konsertene her.
Bjørn Ivar
En fornøyd Bjørn Ivar på første av 10 konserter.

Vi ønsker deLillos, Bjørn Ivar og resten av deLillos-fansen lykke til med resten av konsertrekken!