Musikk

Ikke bli lurt!

Vi får dessverre høre de samme historiene gang på gang når det er store konserter i Norge. Folk har gledet seg i månedsvis, booket hotell og betalt for dyre flyreiser. Ingenting skal komme i veien for møtet med idolet. Med forventning nærmer man seg innslippet til arenaen. Men så er det plutselig stopp.

«Denne billetten er allerede scannet» eller «denne strekkoden er ikke ekte». Og med ett har det som skulle bli en fantastisk opplevelse blitt til et mareritt.
Søndagens Adele-konsert i Telenor Arena var således ikke noe unntak. Andelen av falske billetter i omløp var høy, og mange skuffede fans måtte slukøret innse at det ikke ble noe konsert denne kvelden.

Engelske Paul «reddet» Karoline
Utenfor Telenor Arena traff vi Paul fra England, som hadde reist til Norge for å oppleve Adele. Han skulle egentlig dra med sin 15 år gamle datter, men hun måtte bli igjen hjemme på grunn av sykdom. Den hyggelige mannen fra Norwich ønsket å gi bort datterens billett, uten betaling, til noen som hadde blitt stoppet i døren.  Det skulle vise seg vanskeligere enn man skulle tro, og han stod standhaftig i det sure været i over en time for å få gitt billetten fra seg.

Plutselig dukket Karoline opp. Hun og faren hadde blitt avvist i døren med falske billetter. Den bunnløse skuffelsen ble snudd til ekstatisk lykke da Paul tilbød henne den ekstra billetten.

Paul2
Snille Paul og heldige Karoline utenfor Telenor Arena før konserten.

Så hva er moralen i denne historien?

  • Ikke bli lurt! Det finnes et stort antall uærlige aktører som lever av lure folk for store penger med falske billetter.
  • Alltid skjul strekkoden – både på fysiske og e-billetter – om du skal dele et bilde i sosiale medier.
  • E-billetter kan printes flere ganger. Det er kun den første strekkoden som blir scannet som slipper inn. Du er derfor ikke garantert at billetten kan brukes selv om den ser ekte ut
  • Du er kun garantert at billettene dine er ekte om du har kjøpt de fra offisielle kanaler som ticketmaster.no eller direkte fra arrangør.

Man kan ikke forvente at Paul står med en ekstra billett i hånda neste gang…

Les også
Unngå at din billett blir forfalsket