Musikk

Green Day til Oslo Spektrum!

Green Day returnerer til Norge og Oslo Spektrum den 25. januar 2017 som en del av deres ”Revolution Radio Tour”

Sist de var i Norge (2013) spilte de for en utsolgt Ullevål stadion. Nå er de igjen klare for å vise det norske publikummet at de fremdeles er ”verdens beste liveband”.

Det legendariske punkrockbandet leverer alltid show av høyeste kvalitet. På tidligere konserter har de gjort alt fra å invitere publikum opp på scenen for å spille med på låtene, til å gi bort instrumenter under show. De elsker simpelthen å stå på scenen!

“Vi er klare til å rocke!” – Billie Joe Armstrong (Entertainement Weekly)

”Alle som har opplevd Green Day tidligere vet hvorfor de blir omtalt som verdens beste liveband. Forvent intet mindre enn fullstendig galskap og instrumentalister i særklasse!” – Ansvarlig arrangør i Friction AS, Peer Osmundsvaag

Green Day består av Billie Joe Armstrong, Mike Dirnt og Tre Cool. I 1994 slo de igjennom med platen ”Dookie” og låtene «Basket Case», «Longview» og «When I Come Around». De har solgt tilsammen over 80 millioner albumer og er et av verdens mestselgende band innenfor sin sjanger. Rockeoperaen «American Idiot» (2004) solgte rundt 12 millioner plater verden over, og gjennomførte sin lengste turné noensinne. Californiarockerne har mottatt fire Grammy-priser for beste alternative album («Dookie»), beste rockealbum («American Idiot»), årets låt («Boulevard of Broken Dreams») og beste rockealbum («21st Century Breakdown»).

De samfunnskritiske amerikanerne har hatt en liten pause fra rampelyset etter at de gav ut tre album på fire måneder i 2012 (iUno!, iDos!, iTRE!) og vokalist Billie Joe Armstrongs påfølgende personlige krise, som følge av et intenst turneliv.

Den 7. oktober slipper de sitt 12 studioalbum, ”Revolution Radio”. Første single fra albumet, ”Bang Bang”, er allerede sluppet i USA og tok umiddelbart førsteplassen på Billboard listen.

”Vi har lagt bak oss alle helseproblemene og går inn i denne perioden full av ydmykhet og takknemmelighet for at vi kan være i dette bandet sammen, som beste venner.” – Green Day

Det er med stor glede og stolthet at vi inviterer til et gjensyn med disse elleville rockerne!

Support: The Interrupters.

Billetter i salg fra 9. september klokken 09.00 gjennom ticketmaster.no.