Musikk

10 ting du ikke visste om Ellie Goulding

Fredag 4. mars kommer Ellie Goulding til Norge og Telenor Arena. Briten har det siste året festet grepet om den ettertraktede popprinsessetronen, og alle vil ha en bit av den populære artisten. Derfor blir mange overrasket over hvor privat og stille Ellie faktisk er, derfor har vi blitt litt kjent med de rare og underfundige sidene ved henne for dere.

Her er ti ting du neppe visste om Ellie Goulding.

1. Da Prince William fikk sin Catherine i 2011 var det Ellie Goulding brudeparet valgte da de skulle danse sin første dans som ektefolk. Låtvalget falt på den nydelig ”Your Song” av Elton John, som Ellie Goulding også har sluppet en offisiell cover av.

Ellie Goulding - Your Song (Official Video)

2. Ellie har alltid vært glad i sang, dans og teater. Hennes første store rolle derimot var ikke av det glamorøse slaget. Hun fikk på barnskolen rollen som fugleskremselet i ”The Wizard of OZ”.

If I Only Had a Brain - The Wizard of Oz (4/8) Movie CLIP (1939) HD

3. Ellie Goulding er litt annerledes enn alle andre, og er faktisk verken høyrehendt eller venstrehendt, hun kan nemlig skrive like godt med begge hender.

4. Hvis Ellie Goulding kunne få samarbeide med hvilken musiker som helst, ville hun selv valgt den kanadiske rapkongen Drake, som hun visstnok er helt besatt av. Så det er bare å se opp for litt søt musikk mellom det beste av popverden og det beste av hiphop.

5.  Ellie er som kjent en kvinne av mange talenter, og er så godt som proff på klarinett. Hun lærte seg selv også å spille gitar da hun bare var 14.

HOW TO PLAY THE CLARINET

6. Hun ELSKER å løpe, og løper gjerne 6 miles hver dag. Hun deltar aktivt i maratoner over hele verden, og løper aller helst for veldedighet.

Ellie-Goulding

7. Hennes første singel ”Under The Sheets” ble ikke spilt inn i et studio, men heller i et soverom. Så faktisk nesten under the sheets.

Ellie Goulding - Under The Sheets (Official Music Video)

8. Som en del andre jenter, så har hun spart på sine gamle, kjære kosedyr, men Ellie har ikke en teddybjørn liggende på sengen. Hennes kosedyr en nemlig en kråke!

9. Bestevenninnene hennes er ingen ringere enn popstjernene Katy Perry og Lorde. Hun har også datet både Skrillex og Ed Sheeran, og ryktene skal ha det til at hun også kom veldig godt overens med Niall Horan i One Direction.

One Direction's Niall Horan Full Audition

10. Alle elsker Ellie Goulding! I 2010 vant hun den høythengende Sound Poll prisen til BBC, som deles ut til musikkbransjen favoritt, men ikke nok med det, samme året vant hun også Critics Choice prisen som deles ut under Brit Awards, og ble dermed den andre artisten i historien som har vunnet begge prisene i samme år.

Ellie Goulding wins Critics Choice presented by Courtney Love | BRIT Awards 2010

Nå er det bare å glede seg til konserten i Telenor Arena 4. mars – billetter i salg fredag 25. september!