Museum

Van Morrison til Bergen og Trondheim!

Van Morrison kommer endelig til Norge – nærmere bestemt Bergen og Trondheim. Til tross for at han for øyeblikket ikke er på turné, tar ”Van the man”  turen til Bergenhus Festning 30. juli og Sverresborg Arena 10. august.

Den 71 år gamle irske sangeren og låtskriveren, startet sin over 50 år lange musikalske karriere som medlem i bandet ”Them”. Bandet ble på midten av 60-tallet ofte nevnt som det potensielt neste store bandet i Storbritannia, men nådde aldri helt toppen.

Les Adressas omtale av konserten i Trondheim her

Det var ikke før Morrison forlot bandet og startet sin solokarriere at han virkelig slo gjennom. I 1967 ga han ut låten ”Brown Eyed Girl”, som var hans første singel uten ”Them”. Like etter slapp han albumet ”Astral Weeks” som fremdeles regnes å være et av de beste albumene i musikkhistorien.

Van Morrison - Caravan (Live) (from..It's Too Late to Stop Now...Film)

Van Morrison har i løpet av sin karriere blant annet mottatt hele 6 Grammy-priser, blitt hedret i Rock and Roll Hall of Fame og Songwriters Hall og Fame. Tidligere i år ble han også hedret for sine musikalske prestasjoner gjennom tidene.

Billetter til konsertene finne du her

Lytt til det beste av Van Morrison på Spotify:

https://open.spotify.com/user/spotify/playlist/2u4pH9WW9bkLxtovrZa6wR