Museum

Van Gogh + Munch = Sant

Edvard Munch (1863 – 1944) og Vincent van Gogh (1853 – 1890) er blant de mest kjente kunstnerne gjennom tidene. Nå får du en unik muligheten til å for første gang se deres verk side om side. Fra 9. mai – 6. september vil Munch Museet i samarbeid med Van Gogh Museum i Amsterdam stille ut et utvalg av sentrale verk fra de to kunstnerne. Utstillingen vil inkludere omkring 75 malerier og 25 arbeider på papir, samt et titalls sammenlignende verk fra andre kunstnere. Dette blir virkelig et av årets største kunstbegivenheter.

Det blir ofte dratt paralleller mellom de to kunstnerne, og utstillingen gir en mulighet til å se nærmere på likheten og sammenhengene mellom de to. De malte begge motiver med et sterkt følelsesinnhold. En annen likhet er at de begge har et maleri med navnet «Stjernenatt». Van Gogh sitt fra 1889 og Munch sitt fra 1922-1924.

Edvard Munch, Starry Night, 1922

Stjernenatt av Edvard Munch, 1922

 

Kongelig åpning

Det er ikke hver dag man får mulighet til å se to så viktige kunstnere sine verk utstilt på denne måten, så i anledningen feires åpningen av utstillingen på storslått vis med kongelig besøk. Utstillingen vil bli åpnet av Dronning Sonja og Prinsesse Beatrix av Nederland lørdag 9. mai, deretter åpnes den for publikum fra 13.00-19.00. Åpningstider er hver dag fra 10.00-17.00.

Vincent van Gogh, selvportrett 1887.

Vincent van Gogh, selvportrett, 1887.

 

Billettservice i samarbeid med Munch Museet

Munch Museet er en svært populær destinasjon for både Oslos egne beboerne og turister fra både inn- og utland, dette fører ofte med seg lange køer, spesielt i helgene. Munch Museet har nylig inngått en avtale med Billettservice, og det blir nå mulig å forehåndskjøpe billetter på våre nettsider og dermed unngå kø for å komme inn på museet. Stockfleths har også nylig åpnet og er et fint tilskudd til Munchmuseet.

Kunstverdenen har ventet lenge på en utstilling som denne, og Munch Museet ønsker alle velkommen!

 

Les mer om utstillingen se her

Kjøp billetter her!

InstagramButton